KARADENİZ: 2 YILLIK SİGORTA ÜCRETİ BİR KAMYON BEDELİ OLDU
 Ali Karadeniz, özellikle son iki yılda araç sigortalarında büyük artışlar yapıldığını, tavanda serbest bırakılan sigorta şirketlerinin yüzde yüzün üzerinde zamlar yaptığını ifade ederek, ‘’Bu nedenle birçok araç sahibi sigorta yaptıramıyor ve trafikte sigortasız olarak dolaşıyor. Bu konularda düzenlemeler yapıldığını ve 33 sigorta şirketinin sorgulanmaya başladığını öğrendik. Bu bir çözüm olacaksa bir an önce yapılmalı. Zorunlu sigorta bedeli o kadar çok artış gösterdi ki, bir kamyonet için istenen ücret 20 bin lirayı buluyor. Bu kamyonetin değeri zaten 40 bin lira, iki yıl sigorta yaptırsa aracın bedeli kadar para ödüyor. Bu nedenle de araç sahipleri sigortasız dolaşmak zorunda kalıyorlar. Bir ticari taksinin zorunlu sigorta bedeli yıllık 5 bin lirayı buluyor. Taksici ne kazanacak ki hem sigorta, hem kasko, hem muayene yaptıracak bir de vergi ödeyecek’’ dedi.

 Karadeniz, sigorta fiyatlarının artışının çok hızlı geliştiğini ama alınacak önlemlerde aynı hızın gösterilmediğini sözlerine ekleyerek, ‘’Artış furyası başladığında bir anda tavan serbest kaldı ve sigorta şirketleri bir birlerini takip ederek fahiş oranda artış yaptılar. Yetkililerde bu artışa sessiz kaldılar, şimdi vatandaşlar isyan edince çözüm uygulaması aramaya başladılar ama çok ağır hareket ediliyor. Oysa yapılacak uygulama belli, ya eskiden olduğu gibi bir taban ve taban belirlenecek, ya da artış oranlarına dur denilerek belirli bir çerçeve oluşturulacak. Bu sessiz kalış daha da uzarsa yakında yollarda sigortalı ve kaskolu araç bulunamayacak. Her gün Körfez’den ve çevre ilçelerden bu konuda yakınan üyelerimiz geliyor, sorunlarını dile getirmemizi istiyorlar’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817