KARADENİZ, “9 GÜNLÜK TATİLİNİZİN TADI KAÇMASIN”

Ali Karadeniz, 9 günlük Ramazan Bayramı ve ardından yaz tatiline çıkacak sürücülere araç bakımlarını yaptırmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda da uyarılarda bulunarak, “ Ülkemizde, trafiğe kayıtlı yaklaşık 23 milyon araç bulunuyor. Ramazan Bayramı tatilinde birçok kişinin seyahate çıkarak, yakınları ile buluşmaya, hasret gidermeye, ya da tatil beldelerinde eğlenip, dinlenmeye gidiyor. Alınacak tedbirler ve yolda uyulması gereken kurallar çok büyük önem taşıyor. Her şeyden önce uykusuz asla yola çıkılmamalı. Havalarında sıcak olduğu hatırlanarak, güneşin dikkat dağıtmasına, dalgınlaştırmasına izin verilmemeli, seyahat saatleri bun göre ayarlanmalı. Yolda aynı düşünce ile hareket halinde olan binlerce araç olduğu unutulmamalı en başta trafik kurallarına mutlaka uyulmalı ve karşı taraftan gelebilecek hatalarda olabileceği hatırlanarak çok dikkatli araç kullanılmalıdır” dedi.

Karadeniz, rahat ve güvenli bir seyahat için araçların bakımlarının da çok önemli olduğunu hatırlatarak, "Güvenli bir yolculuk için yola çıkmadan önce araçların lastik ve genel bakımlarının ihmal edilmemesi gerekiyor. Yetkili, güvenilir servislerde lastik, lastik basıncı, rot ve balans, far, cam silecek, egzoz, fren, fren hidroliği, akü, klima, amortisör, ön düzen ve diğer denetimleri yapılmış araçlarla yola çıkmaları, vatandaşlarımızın bayram tatilinde güven içinde yolculuk etmelerini sağlayacaktır. Küçük bir zaman ayırmak suretiyle araç bakımlarının tamamlanıp gerekli kontrollerin yaptırılması belki de çok büyük kazaların önüne geçecektir. Bunun için yapılacak masraftan kaçınılmamalı ve hayatların etkilenebileceği unutulmamalıdır. Ayrıca, tatile çıkan aileler çocuklar için araçlarda uyulması gereken kurallara da mutlaka uymalıdırlar” dedi.

Karadeniz, bunların dışında uyulması gereken kuralları da şu şekilde sıralayarak, “Seyahate uygun rahat kıyafetler seçilmelidir. Yolda hızdan kaçınılmalıdır ve unutulmamalıdır ki kazaların yaklaşık yüzde 48’ i aşırı hız nedeniyle gerçekleşiyor. Uzun yola çıkan sürücüler her 300 kilometre de bir muhakkak mola vermeli, gözlerini dinlendirerek, yapacakları hareketlerle de vücutlarını hareket ettirmeliler. Mutlu başlayan bir yolculuğun üzüntüyle bitmemesi için kurallara uyulmalı ve her zaman bizleri bekleyenlerin bulunduğu hatırlanmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817