banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Karadeniz, ‘’Bu mağduriyet Giderilsin’’

Ali Karadeniz, açıklamasında yeni uygulamanın olumlu ve olumsuz yönlerine değinerek, ‘’Son 30 gün içinde sigortalarını yaptıranların bunları yenileme şansı olmalı. Kurunun yanında yaşın yanmasına izin verilmemeli ve bu haksızlık giderilmelidir. Zorunlu trafik sigortasında bir kez daha tavan fiyat uygulamasının getirilmesi şoför esnafını rahatlatacaktır. Hasarlı araçlarla, hasarsız araçlara ayrı ayrı tavan fiyat getirilmesi, illere göre uygulama yapılması da daha iyi sonuç alınmasını sağlayacaktır’’ dedi.

Karadeniz açıklamasının devamında, ‘’ Yıllardır söylediğimiz konu ilk defa uygulama alanı buldu. Nüfusu 10 milyonun üzerinde olan bir büyük şehir ile nüfusu 250 bin olan şehir arasında çok büyük farklar var. Hem satın alma gücü ve hayat pahalılığı hem de trafikteki kaza riskleri açısından bu şehirler birbiriyle kıyaslanamaz. Yeni sistem bu şehirleri ayırıyor ama fiyat farkları yüzde 1 ile yüzde 6 arasında değişiyor. Başlangıç için çok önemli olan bu uygulamada zamanla daha gerçekçi fiyatları tespiti için oran farkları artırılmalı. 12 Nisan'dan önce zorunlu trafik sigortası yaptıranların, sigortalarını iptal ettirerek yeni fiyattan poliçe düzenlemeleri engellenmek istenmektedir. Zorunlu sigorta yaptırmayan esnafın trafiğe çıkması mümkün olmadığı için yeni uygulamadan bir gün önce veya bir hafta önce sigorta yaptırmak zorunda olanlar, yeni sisteme göre çok daha fazla prim ödeme zorunda kaldı. Bu durumda olan esnafın mağduriyetinin giderilebilmesi için son bir ay içinde sigorta yaptıranlara, sigortalarının kalan süresini iptal ettirerek yeniden poliçe düzenletme ve aradaki indirim farkından yaralanma şansı tanınmalıdır. Bunu daha önce de dile getirdik ama bir çalışma başlatılmadı. Birçok şoför esnafı ve araç sahibi bu mağduriyetin giderilmesi için beklemektedir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826