banner2779
banner2752
banner2750

 Karadeniz, ‘’Hurda araçlara Bedel ödenmeli’’

Karadeniz, bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili değişiklikler yapılması dair hazırlanan ve TBMM’ne sunulan Kanun Teklifini değerlendirerek, ‘’ Bu kanun teklifi ile hem çevre kirliliğinin önlenecek hem de ekonomiye katkı sağlanacaktır. Bu tasarı şoför esnafımız için çok önemli. Maliye Bakanlığının hurda yasası ile ilgili bu önemli düzenlemesi uzun bir zamandan beri bekleniyordu. Çünkü kanun tasarısının yasalaşması ile takozda ve otoparklarda bekleyen binlerce araç ekonomiye kazandırılacak. Halen ticari araçlarını yenileyen esnafımız için ÖTV indirimi devam ettiği için hurda araç kanunu şoför esnafımıza bir piyango gibi olacak. Ticari araçlarımızın yenilenmesi için bu fırsatı esnafımızın iyi değerlendirmesi gerekir. Kısa sürede kanunun yasalaşması ile piyasalarda büyük bir hareketlenme olmasını bekliyoruz. Hem de çalışamaz durumda olan şoför esnafımız yeniden işine odaklanarak çalışmaya başlayacaktır” dedi.

Karadeniz açıklamasının devamında, ‘’Her yıl hurda ihtiyacımızı Çin’den ithalat yoluyla gideriyoruz ve demir-çelik hurda ihtiyacı için 9 milyar dolara yakın bir para veriyoruz. Düzenleme ile şogör esnafı rahatlayıp, biraz da olsa nefes alacak, ekonomik sıkıntı nedeniyle ara verdiği mesleğine binlerce şoför dönüş yapabilecek. Hurda halde takozda bekleyen binlerce araç da ekonomiye katkı sağlayacak şekilde değerlendirilecektir. Alınan bu kararın şoför esnafı için çok önemli ve olumlu olacağına inanıyorum. İmkansızlıklar nedeniyle mesleğini yapamayan ve aracını takozda bekleten şoför esnafının da bu fırsatı değerlendireceğini düşünüyorum’’ dedi.

Takografta düzenleme isteniyor

Ali Karadeniz yaşlı araçlarda takograf zorunluluğu konusunda da düzenleme gerektiğini sözlerine ekleyerek, ‘’ Takograf Cihazları Muayene ve Damgalama Yönetmeliğinin mevcut haliyle sektör açısından yüksek maliyet oluşturuyor ve ülke ekonomisinin gerçekleriyle de örtüşmüyor. Bir dijital takografın piyasa değeri 2-3 bin lira civarında. Hurdaya ayrılma yaşına gelen araçlara 2-3 bin lira harcanarak dijital takograf takmak ekonomiye ve şoför esnafımıza büyük zarar veriyor. 1996-1997 model binlerce otobüs ve kamyonlar takografını dijital tokograflarla değiştirme sorunu yaşıyor. Şimdilik bu sorunu geçici de olsa aşıldı.  Ancak 1996-1997 model araçlarda bu zorunluluk tamamen kaldırılarak esneklik getirilmeli ve dijital takograf hurdaya ayrılma yaşına gelmiş araçlarda zorunlu olmamalıdır. Ekonomik sıkıntı içerisinde ayakta kaymaya çalışan aracının hurdaya ayrılma yaşına gelmiş ve hurda yaşına 2-3 yıl kalan şoför esnafı dijital takograf zorunluluğu kaldırılmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751