banner2779
banner2752
banner2750

Karadeniz, “Kamyoncu Esnafı Destek Bekliyor”

Karadeniz, güçlükle ayakta duran esnafın yıllarca söylenmesine rağmen istenen desteği göremediğini ve zor günler yaşadığını ifade etti.

Tarımda ve sanayide olduğu gibi kamyoncu ve nakliyeci esnafına da destek verilmesi gerektiğini belirten Körfez Şoförler Odası Başkanı ali Karadeniz,  “Geçtiğimiz yıldan bu yana maliyetlerinde ciddi bir artış olan kamyoncu, nakliyeci esnafımızın desteğe ihtiyacı var. Tarımda, sanayide, balıkçılıkta verilen destekler gibi kamyoncu, nakliyeci esnafımıza da ayakta kalabilmesi için özellikle akaryakıtta destek sağlanmalı” dedi.

Artan maliyetlerle birlikte kamyoncu ve nakliyeci esnafına destek verilmesi gerektiğini  ifade eden Karadeniz, “Uzun zamandır nakliyeci, kamyoncu esnafımız mazot parasına iş yapmak zorunda kaldığı için ayakta durmakta zorlanıyor. Çiftçiye, balıkçıya, sanayiciye ve birçok sektöre destek verildiği gibi kamyoncu ve nakliyeci esnafımıza da destek verilmeli. Kamyoncu esnafımızın maliyetlerinin son dönemde yüksek oranda artması en çok bizim esnafımızın belini büküyor. Bununla birlikte özellikle büyükşehirlerde kamyon ve tırlar için garajların olmaması da büyük eksiklik. Ülkemizde taşımacılığın yüzde 94'ü karayolu ile yapılmaktadır. Maliyet kaleminde en büyük payı akaryakıt harcamaları almaktadır.  Bu yüzden ticari akaryakıt başta olmak üzere destek verilmesi kamyoncu ve nakliyeci esnafımıza nefes aldıracaktır. En önemlisi mutlaka akaryakıtta indirime gidilmelidir. Esnafımız uzun zamandır bu konuda talepte bulunmasına rağmen, başka alanlarda yapılan indirim taşımacı ve nakliyeciye yapılmamıştır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751