KARADENİZ, KAN ŞEKERİ DÜŞMELERİNE KARŞI UYARDI

Ali Karadeniz yaptığı uyarıda, Ramazan'ın başlaması ve seçim çalışmalarının mübarek aya denk gelmesi nedeniyle sürücülere oruç ve seçim konvoyları uyarısında bulunarak iftar saatlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Karadeniz, oruç tutanlarda vücut şekerinin düşerek, reflekslerin zayıflayabileceğini belirterek, araç sürücülerden özellikle iftar saatlerine yakın zamanlarda dikkatli olmalarını isteyerek,  "Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmekte, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak refleksler yavaşlamakta. Oruç nedeniyle sürücülerde meydana gelen dikkat dağılması kazaların en büyük nedenlerinden. Sürücüler Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı. Ay boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araç sürülmeli. Aksi halde beklenmedik ve can yakan kazaların olması kaçınılmazdır. Bu yıl ramazan ayında yapılacak erken genel seçim propaganda çalışmaları sırasında sinirlerin gerilmesine Ramazan ayının hoşgörüsüne sığınarak insanlar hangi görüşten olursa olsun trafikte toleranslı olmalı. Ayrıca eğitim ve altyapı çalışmaları ile kazaların azaltılması için daha yoğun çalışmalar yapılmalı" dedi.

İftar saati yaklaştıkça yoğunluk artıyor.

Direksiyon başındaki sürücülerin trafik kurallarına uymaları, aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları gerektiğini de belirten Karadeniz, "Ramazan boyunca sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye atmamalı. Turizmdeki yoğunluk sebebiyle tatil yörelerinde ve büyükşehirlerde her yıl yaşanan trafik yoğunluğu bu yıl erken seçimler sebebiyle ülke genelinde de yaşanacak. Bu trafik yoğunluğunda tüm sürücüler olağan üstü dikkat etmeli ve kazaya meydan vermemeli. Uzun yol trafiğine çıkacak olanlar sabahın erken saatlerini tercih etmeli ve normalin üzerinde seyreden, güneşin kavurucu ve bunaltıcı sıcağında yola çıkmamalı. Özellikle kan şekeri düşenler aniden öfkelenebilirler. Sıvı ve elektrolit kaybı, susuzluk şuur bulanıklığı yapabilir. Oruç tutacakların bunlara dikkat etmeli" diye konuştu.

İlk dört ayda 997 vefat, 85 bin 939 yaralı

2017" yılında ramazanın denk geldiği Mayıs ve Haziran aylarında meydana gelen 69 bin 333 kazada 666 kişinin hayatını kaybettiğini ve 55 bin 576 bin kişinin de yaralandığını belirten Karadeniz,  "Bu yılın ilk 4 ayında 129 bin 914 trafik kazasının meydana geldiğini ve 997 vatandaşımız hayatını kaybederken, 85 bin 939 vatandaşımız da yaralandı.Bu yıl ramazan ayı içerisinde ülke genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim propagandaları da olacağı için trafikteki artış geçmiş yıla oranla en az yüzde 50 artış gösterecek. Geçmişte olduğu gibi bugünde yaşanan kazaların en büyük sebebi trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız. Kazalardaki sürücü kusur oranı yüzde 90 ile ilk sırada. Sürücüler, hız limitlerine, trafik kural ve işaretlerine uyumalı, geç saatlere kadar uyumayan vatandaşlar kesinlikle uzun yola çıkmamalıdır. En önemlisi yaz sezonu olduğu için mıcırlı yol yapımının oldukça fazla olduğu düşünülerek sürücüler tedbir alarak yola çıkmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817