banner2779
banner2752
banner2750

KARADENİZ ; '' MOTORİN'DE ACİLEN İNDİRİM YAPILMALI ''

Döviz kurları da son 3 ayın en düşük seviyelerinde seyrediyor. Amerikan doları ve petrolün uluslararası fiyatındaki düşüş akaryakıt pompa fiyatlarına yansıtılmalı. Piyasaların rahatlaması ve enflasyonun aşağılara çekilmesi için akaryakıt fiyatlarında indirim artık kaçınılmaz oldu. Jet hızıyla zam yapanlar indirimde aynı hızı neden göstermiyorlar" dedi.

“Acilen motorine indirim yapılmalı”

Döviz kurlarının ve Brent petrol fiyatının düşüşü ile birlikte benzinin pompa fiyatlarında 2 kez indirim yapıldığına dikkat çeken Ali Karadeniz,  “Yaz döneminde 7.21 seviyesine tırmanan dolar şu anda 5.37 seviyelerinde seyrediyor. Yani dolar son 3 ayda yüzde 25 düştü. Petrolün uluslararası varil fiyatı ise Ekim ayı başında 84 dolar seviyelerindeyken şimdi 66-67 dolar seviyelerinde. Döviz ve uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarına bir an önce yansıtılmalı. Yakın zaman önce 3 Kasım ve 8 Kasım tarihlerinde benzin için yapılan toplam 38 kuruşluk indirim motorin için de yapılmalı. Esnafın ve çiftçinin en büyük girdisi motorine yapılacak indirim, lokomotif olarak tüm ürünlerin fiyatına yansır. Bu da enflasyonun yeniden düşmesini sağlar. Başta taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü olmak üzere ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız motorin indirimini dört gözle bekliyor” şeklinde konuştu.

Ali Karadeniz, sık sık dile getirdiği gibi ekonominin dinamikleri olan dönen tekerlerin durma aşamasına geldiğini ama bunu engelleyecek çalışmaların bir türlü gerçekleşmediğin de sözlerine ekleyerek, “Dönen tekerlerin durması, yavaşlaması ekonominin alarm vermesi demektir. Şoför esnafı güçlükle ayakta duruyor, nefes almasını sağlayacak ve dört gözle beklenen ucuz yakıt gerçekleşmeli, onun öncesinde de bir an önce indirim yansıtılmalı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751