Karadeniz, “Poşet parası  Uygun değil”

Karadeniz, marketlerin zaten alınan ürünleri tartarken poşet parasını da dahil ettiklerini ifade ederek, “Alınan ürün terazide tartılırken poşetle birlikte ölçülüyor ve poşetin ücreti alınıyor. Bir de kasada verilecek olan poşet için ikinci kez para alınması haksızlık olacaktır. Bu konuda yeniden çalışma yapılmalı ve kirlilikle mücadele edilecekse başka bir uygulama bulunmalı. Aksi halde bir süre sonra bu uygulama yük olmaya başlayacaktır” dedi.

Ali Karadeniz, uygulamanın daha tam olarak da vatandaşlar tarafından bilinmediğini ve insanların yanlarında file ya da çanta taşıyamayacakları için tartışmaların da yaşanacağını söyleyerek, “Daha önce pazara çıkarken insanlar yanlarına file alıyordu. Şimdi marketlerden alış veriş yapılıyor ve insanlar evlerine giderken yiyeceklerini temin ediyorlar. AB uyum yasaları çerçevesinde yapılacak olan bu uygulamada poşetin yükünü vatandaşa yüklemenin doğru bir çalışma olmayacağı kanaatindeyim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817