Karadeniz, “Sicil Affı Bir An  Önce Gerçekleşmeli”

Karadeniz, kara listeye giren esnafın kredi çekemediğini belirterek, “Oysa esnafın rahat nefes alabilmesi için krediye ihtiyacı var. Fakat, her hangi bir nedenle kara listeye giren esnaf bankadan olumlu cevap alamıyor. Gündemde olan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da tarafından meclise getirilmesi beklenen sicil affı ile ilgili çalışmalar hızlandırılmalı” dedi.

Ali Karadeniz açıklamasında, “Kredi, kredi kartı borcu, çek, senet ve diğer borçlarını yasal süresi (90 gün) içinde ödeyemeyenler bankalar tarafından kara listeye alınıyor. Sicili bozulan bu kişiler 5 yıl boyunca bankaların sunduğu kredi, kart, nakit avans gibi imkanlardan yararlanamıyor. Kara listedekiler düşük faiz imkanından, avantajlı kredi paketlerinden de faydalanamıyor. Bu durum, özellikle esnafı mağdur ediyor.  Esnaf işini yürütmek için krediye ihtiyaç duyuyor  ama kara liste bahanesiyle bankalar kredi vermiyor. 10-15 yıl önce borcu geciktirdiği için sicili bozulan ama sonra borcunu ödeyenler dahi paraya ulaşamıyor. Banka ticaret erbabından memur kefil istiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Krediye ulaşmadaki bu engel sicilin düzeltilmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

Karadeniz, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf sanatkarlara sicil affı getirilmesine ilişkin, bankalarla görüşülerek konunun gündeme alınabileceği ve meclise getirilebileceği açıklamasını da hatırlatarak, “Bu konuda bir an önce çalışmalar yapılmalı ve hızlandırılmalı. Esnafın rahat nefes alması ve sıkıntılarını atlatması bu kredilerle mümkün olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817