Karadeniz, Sisli Havalar İçin Uyardı.

Kocaeli’nde ve ülke genelinde son günlerde sabah saatlerinde görülen sisli ve soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan buzlanma, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sis nedeniyle, özellikle kentin yüksek bölgelerindeki yollarda görüş mesafesi azalırken, sürücüler daha dikkatli olmaları konusunda uyarılıyorlar.

Direksiyon başına geçen sürücüleri bu konuda uyaran Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, ilk aşamada mesafenin korunmasının çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Soğuk, karlı, sisli ve buzlu havalarda aracın durma mesafesi artacaktır. Bu nedenle takip mesafesi; görüş mesafesi ve zeminin durumuna göre ayarlanmalı. Ani hızlanma ve yavaşlamaların araç hakimiyetini kaybetmeye neden olacağı unutulmamalı. Sürüş esnasında çok kalın tabanlı ayakkabı ve hareketi sınırlayacak kat kat elbise giymek sürüş güvenliğini riske edecektir. Araç çalıştırılmadan önce koltuk ve aynalar da ayarlanmalı. Viyadük ve köprüler, buzlanmaya da fazlasıyla yatkındır. Bu nedenle güvenli bir sürüş için viyadük ve köprü geçişlerinde hızlı gitmemeye ve ani şerit değişikliklerinden kaçınmaya özen gösterilmeli. Hız açısından kavşaklara yaklaşırken, ilk geçiş hakkına bakılmaksızın her an durabilecek ve kazayı engelleyebilecek kadar bir hızla gidilmesi çok önemlidir” dedi.

Karadeniz, sürüş ve can güvenliği için dikkat edilmesi gereken bazı kuralları da sıralayarak;

* Motorun sağlıklı çalışabilmesi için araca uygun antifriz konulmalı.

* Hava sıcaklığı, 7 derecenin altına düştüğünde kış lastikleri takılmalı.

* Diş derinliği 1.6 milimetrenin altındaki lastikler kullanılmamalı.

* Lastik çapına uygun zincir bulundurulmalı.

* Lastik havaları sık sık kontrol edilmeli.

* Deforme olmuş ve işlevini yerine getirmeyen sileceklerden kaynaklanan görüş zafiyeti, kazalara sebep olabilmektedir. Bu nedenle silecek ve silecek suyu mutlaka kontrol edilmeli.

* Akü, farlar ve klima kontrol edilmeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817