Karadeniz, “Şoför Esnafına  Biraz Esneklik Yapılmalı”

Karadeniz, özellikle plakaya yazılan cezaların şoförler tarafından kabul edilmediğini ama zamansızlık nedeniyle ödemeye çalıştıklarını belirtti.

Ali Karadeniz, direksiyon başına oturan ve çeşitli illere malzeme götüren şoförlerin hiç ummadıkları ve bilmedikleri hatalardan dolayı ceza tutanağı aldıklarını belirterek, “Şoförler çalışmak için malzeme götürdükleri illerden plakalarına yazılmış ceza tutanaklarını ödemeye yetişemiyorlar. Yazılan çoğu ceza gerektiren hataların farkında bile değiller. Hatası olan şoför durdurulmalı ve kusuru belirtilerek kendisine ceza tebliğ edilmeli. O zaman hem şoför hatasını bilir ve önlemini alır, hem de arkasından gelen tebligat sürpriz olmaz. Muhtarlıklar ve odamız bu ceza tebliğleriyle dolu. Postacılar taşımaktan, biz adreslerine ulaştırmaktan yorulduk. Şoförler ceza tutanağını alınca hata yaptığı yeri ve suçunu hatırlamamasına rağmen uğraşmamak için ödemek zorunda kalıyorlar” dedi.

Karadeniz, şoför esnafının bu cezalar ve geçişlerde yansıyan cezalar sonrasında zor durumda kaldıklarını ve ekonomik olarak zorlandıklarını da sözlerine ekleyerek, “Döner tekerler durmadan bu konuda gereken yapılmalı ve trafik mensupları yabancı plaka gördükleri zaman plakasına ceza yazmak yerine, durdurup kendilerine tebliğ yaparak tutanağı teslim etmeliler. Zaten zor geçinen şoför esnafına biraz daha esnek davranılmasını ve tehlike yaratacak hata olmadıkça uyarı yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817