KARADENİZ, "SON ZAMLAR TEKERLERE ÇOMAK OLDU’’

Karadeniz, son 2 yıldır sürekli olarak şoför esnafının vergi ve artan maliyetle mücadele ettiğini belirttiklerini söyleyerek, ‘’Nakliyeci ve toplu taşıma yapan esnaf zaten zor koşullarda varlığını korumaya çalışıyordu. Dönen tekerlekler durmak üzere diyiyorduk, son yapılan zamla tekerleklere bir çomak daha sokulmuş oldu. 2018 yılı ile birlikte şoför esnafını ilgilendiren yaklaşık 40 kalem vergi ve giderlere artış bekliyorduk, bunu düşünürken motorinin 5 lirayı aşması sıkıntının büyümesine neden oldu’’ dedi.

Karadeniz, ilçede toplu taşımacılık yapan 230’a yakın esnaf olduğunu ve yine yüzlerce nakliyeci esnafının bulunduğunu ifade ederek, ‘’Körfez liman ve sanayi yoğunluklu bir ilçe ve taşımacılık hizmeti en yükse olan bölgelerden.  Bu nedenle de taşıyıcı esnafını zor durumda bırakan, etkileyen her gelişme burada fazlasıyla yaşanıyor. Şu anda esnaf kara kara yaşadığı mali sıkıntıları, biriken borçlarını ve yeni yıl ile artacak vergi ve maliyet giderlerini düşünüyor. Biz motorin de taşıma esnafına indirim beklerken, bu talebimiz düşünülmediği gibi arka arkaya zamlar iyice belimizi büktü’’ dedi.

Zam bekliyoruz

Karadeniz, yapılan artışlarla taşıma esnafının baş etmesinin zor olduğunu belirterek, ‘’Dönen tekere bir çomak daha sokulmuş oldu. Şimdi şoför esnafı da kendi hizmet alanlarındaki ücretlere artış bekliyor. Aksi halde bu hizmetlerin devam ettirilmesi imkansız hale gelecektir’’ dedi.

Karadeniz, Antalya’da yapılan Türkiye Şoförler Federasyonu’nun düzenlediği seminerde de bu sorunları aktardığını ve acilen çözüm beklediklerini sözlerine ekledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817