banner2779
banner2752
banner2750

KARADENİZ, “SÜRENİN UZATILMASI SEVİNDİRİCİ OLDU”

Karadeniz, “Otomobil, mobilya, konut ve beyaz eşya gurupları başta olmak üzere sektörlerde yapılan ve piyasalarda canlanmaya neden olan indirim uygulamasının uzatılması sevindirici oldu” dedi.

Yapılan vergi indirimlerinin, otomotiv, mobilya ve beyaz eşyada haziran sonuna, konut alım satımında da yıl sonuna kadar uzatılmasıyla birçok sektörde daralma beklentilerinin önüne geçileceğini vurgulayan Karadeniz, enflasyonda da düşmenin yaşanacağını ve sektörlerin canlanacağını belirtti.

Ali Karadeniz, lokomotif olarak kabul edilen bu sektörlerdeki canlanmanın, ekonominin geneline de olumlu yansıyacağına dikkati çekerek, "Düğün sezonunun yaklaştığı dönemde mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimlerinin sürmesi esnaf ve sanatkarımız için büyük önem taşıyor. Ayrıca mobilyadaki KDV'nin yüzde 8 olması ve beyaz eşyadaki ÖTV'nin sıfırlanması, yeni evlenecek çiftler için de müjde niteliğinde. Ticari araç alımlarında KDV yüzde 1, tapu harçlarında yüzde 3 olarak devam ediyor. Konut sektöründe de hızla düşen faiz oranlarıyla beraber vergi indirimleri de etkisini gösterecektir. KDV yüzde 8 olarak yıl sonuna kadar sürecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Karadeniz, düğün sezonu sebebiyle beyaz eşya ve mobilya satışlarının yaz aylarında arttığını sözlerine ekleyerek, “Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin sürelerinin uzatılması sevindirici bir haber oldu. KDV ve ÖTV indirimlerinin 3 ay daha uzatılması piyasaları rahatlatacak. Haziran sonuna kadar uzayan süreler, yaz sonuna kadar sürmeli. Evini değiştirmek, başka bir eve taşınmak isteyenler genellikle soğuk kış aylarını atlatmak için yaz aylarını bekliyorlar. Aynı şekilde evlenecek olanlar da yaz aylarındaki düğün sezonunu bekliyor. Bu nedenle mobilya ve beyaz eşya satışları da en çok yaz aylarında yapılıyor. Dolayısıyla haziran sonunda bitecek vergi indirimlerinin yaz sonuna kadar uzatılması gerekir. Haziran ayı geldiğinde, ekonomi yönetimi sektördeki gidişata göre gerekli önlemi mutlaka alacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751