banner2779
banner2752
banner2750

Karadeniz, “Ticari Akaryakıt  Verilmeli”

Son dönemde enflasyonda yaşanan yükselişin en büyük sebeplerinden birisinin akaryakıta ve ulaştırma sektörüne yapılan zamlar olduğunu belirten Karadeniz,  “Enflasyonun aşağı gelmesi ve yükselişinin önlenmesi için ulaştırma sektörüne özel önem verilmeli. Bunun için ticari akaryakıt mutlaka ulaştırma sektöründeki esnafımıza verilmeli. Aksi halde enflasyonda yaşanan yükselişin aşağı gelmesi zor olacak gibi görünüyor” dedi.

Devletin tarımda olduğu gibi ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren kesime de destek vermesi gerektiğinin ifade eden Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, “Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü olmak üzere tüm taşımacı esnafının kullandığı akaryakıt ürünlerine devlet çiftçiye olduğu gibi ticari akaryakıt uygulaması getirmeli. En kötü ihtimalle akaryakıttaki ÖTV kaldırılmalı. Çünkü ulaştırma sektöründe kullanılan akaryakıta lokomotif ürün olduğu için gelen her 1 kuruş zaman A’dan Z’ye her ürünü yakından ilgilendiriyor. Her 1 kuruş zam her ürene zam olarak yansıyor. Bu de enflasyonu tetikliyor” diye konuştu.

Şoför esnafının ulaştırma sektöründe karşılaştığı sorunların vakit kaybedilmeden çözülmesi gerektiğini kaydeden Karadeniz,  “Akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri ve sosyal güvenlik primleri, zorunlu trafik sigorta primleri ve üstüne bir de korsan taşımacıların haksız rekabeti şoför esnafının sırtına yük oluyor. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız, sorunların çözümü için ile enflasyon kesinlikle aşağı gelir. Enflasyonun düşmesi ülkenin rahatlamasıdır. Ulaştırma sektörünün bazı girdilerini devlet mutlaka karşılamalıdır. Öncelikle taşımacı esnafın kullandığı mazottan ÖTV kaldırılırsa şoför esnafı için çok önemli bir adım atılmış olur. Şoför esnafının rahat nefes alması ile ulaştırma sektörü de vatandaş da rahatlar” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751