banner2779
banner2752
banner2750

   Karamürsel Yüzme Havuzunda Geleceğin Şampiyonları Yetişecek

 

 

Kocaeli'nde geniş sahil bandıyla su sporlarına ev sahipliği yapan Karamürsel ilçesi, yarı olimpik kapalı yüzme havuzuna kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, su sporlarına katılacak yeni yeteneklerin yetişmesi için Karamürsel ilçesine kapalı yüzme havuzu kazandırdı. Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Karamürsel Yarı Olimpik yüzme havuzu protokolün katılımı ile tanıtıldı.

 

PROTOKOL TANITIM TÖRENİNDE

Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tanıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, daire başkanları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞAMPİYON YÜZÜCÜLER BURADA YETİŞECEK

Tanıtım töreninde kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; "Her ilçeye yüzme havuzu yapacağız dedik, hamdolsun bir bir gerçekleştiriyoruz. Körfezimiz bir zamanlar kirliydi. Hamdolsun ki eski günlerine döndü. Şimdi sahillerimiz mavi bayraklı. Karamürsel'de de mavi bayraklı plajlarımız var. Ben de hafta da bir iki kez Karamürsel'e gelip mavi bayraklı sahilimizde denize giriyorum. İnşallah çocuklarımız kışın da bu tesisimizde yüzecek. Çalışacak ve geleceğin şampiyonları burada yetişecek" dedi.

 

ŞAMPİYONLARA ÖDÜL

Konuşmaların ardından Karate ve Tekvando branşında dereceye giren Ahmet Bulut, Ekrem Altuner Yılmaz, Enes Bulut, Rabia Şentürk ve Dilan Yılmaz’a Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası protokol, Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme havuzunu gezdi. Gezi sırasında protokol spor gösterilerini izledi. Gösteriler kapsamında dalgıçlar tarafından havuz içerisinde Türk bayrağı asıldı.

 

18 BİN METREKARE ALAN

18 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen yüzme havuzu, toplam 5 bin 346 metrekare inşaat alanına sahip. Yapı, alt zemin kat, zemin kat ve 1 kat şeklinde inşa edildi. Alt zemin katta bay ve bayan spor salonları, mescit, mekanik ve elektrik teknik odaları ve wc bulunuyor.

 

YARI OLİMPİK HAVUZ

Üst zemin katta 12,50 metre çarpı 25,00 metre ebatlarında yarı olimpik yüzme havuzu, 3 metre çarpı 7 metre çocuk havuzu kafeterya, soyunma odaları, idari ofisler ve seminer salonu yer alıyor. 1.kat ise spor salonları, 150 kişilik tribün ve wc’lerden oluşuyor. Metal kenet saç ile çatısı yapılan Yarı Olimpik yüzme havuzu çevresinde, andazit plaktaş ve bordür malzemeleri kullanılarak yeşillendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751