banner2779
banner2752
banner2750

KARAMÜRSEL’DE YÖRÜK USULÜ GELİN ALMA
 7 coğrafi bölgenin kültürel ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)  Karamürsel sergisiyle devam etti. “Gelenekseli sergile” konseptiyle çıkılan yolda bu kez Akdeniz Bölgesi’nin tüm kültürel gelenek ve görenekleri Karamürsel ilçe sergisinde sergilendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla açılan sergide özellikle Akdeniz Bölgesi’ni yansıtan çalışmalar alkış aldı. El işlemesinden iğne oyasına, resimden, fotoğraf çalışmalarına yöresel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmaların olduğu sergi açılışında bir de kursiyerlerden oluşan ekip Akdeniz Bölgesi’ne özgü at üstünde gelin Alma performansı sergiledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Oldukça renkli gecen açılışa; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Ak Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Ak Parti Karamürsel İlçe kadın kolları başkanı Nurcan Aydın, Karamürsel Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çakır ve Karamürsel Halk Eğitim Müdürü Mustafa Yazıcı’nın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“EVDE VAKİT GEÇİRMEYİN KO-MEK’E GELİN”

Karamürsel İlçe Sergisi açılışında kursiyerlerimiz adına konuşan, iki dönemde 12 farklı branşta eğitim alan kursiyerimiz Nursel Biryan konuşmasında; "Bildiklerimin üzerine koyarak kendimi geliştirdim, adeta ilkokula yeni başlayan çocuklar gibi her yeni öğrendiğim şeyden mutlu oldum. Bütün hanımlara evde dizi izleyerek vakit geçirmek yerine KO-MEK kurslarına katılarak kendilerini geliştirerek vakitlerini değerlendirmelerini tavsiye ediyorum." Dedi.

 

YILDIRIM,  “KADINLARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım konuşmasında “Artık belediyecilik sisteminin değiştiğini ifade ederek belediyecilik artık yol yapmak su getirmek olarak görülmemelidir. Belediyecilik; vatandaşların eğitimi ve öğretimine ve sosyal hayatına da katkı sağlamaktır”. Dedi. Kadınların günümüz toplumunda ki önemine değinen Yıldırım, “Türkiye’de kısa sürede yaşadığımız birçok sorunun başında diyalogsuzluk yatıyor işte bu kursların bir diğer temel özelliği de insanların birbirleri ile konuşup dertleşmesini ve paylaşmasını sağlıyor” diyerek konuşmasını bitirdi. Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ise konuşmasında, bu ülkenin yeni şeyler üretmesine yeni ürünler çıkarmasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek sergide emeği gecen herkese teşekkür etti.

 

ÖZAK, “SERGİLER BİZİ BİRBİRİMİZE BAĞLIYOR”

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise konuşmasında KO-MEK’lerin ücretsiz ve sınavsız giriş yapılabilen üniversiteler olduğunu ifade ederek bu üniversiteler birlik ve beraberliğimizi artırıyor. 7 farklı bölgenin işlendiği sergiler bizi birbirimize bağlayarak bir hamur şeklinde karıyor dedi. Özak konuşmasının sonunda KO-MEK’te, önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI” nı  KO-MEK’te eğitim alan ve yakın zamanda düğünü olacak olan nişanlı kızımıza hediye etti. Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesini keserek sergi alanını gezdi.

 

AKDENİZ HAVASI ESTİ

Açılışı gerçekleştirilen ‪Karamürsel İlçe Sergisi'nde el sanatları, yöresel yemekler, yöresel kıyafetler, giyim ve resim branşları ile tam bir ‪‎Akdeniz Bölgesi kültürü hakimdi. Yöreye ait atla gelin alma canlandırması ve Yörük çadırı sergiye ayrıca renk kattı.

 

SERGİ 29 NİSAN’A KADAR AÇIK

KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 203 branşta 41.647 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Sergi açılışı gerçekleştirilen Karamürsel İlçemizdeki Kurs Merkezimizde, 1.975 kişi ile eğitim devam etmekte ve bu sayı ile Karamürsel ilçemizde bugüne kadar 17.399 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacaktır. Karamürsel ilçesinde 45 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru 700 seçilmiş ürünü ile açılan Karamürsel İlçe Sergisi; 27-28-29 Nisan 2016 tarihlerinde 08:30 / 20:00 saatlerinde Karamürsel Altın Kemer Kültür Merkezinde ziyarete açılmıştır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751