Karamürsel’e akıllı kavşak

YENİ DÜZENLEME

Karamürsel Merkez giriş kavşağı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yeni projesine göre sinyalize hale getirildi. Önceki durumda ortada yuvarlak ada ile hizmet veren kavşak, yeni düzenlemesinde sola dönüş cepleri ile tekrar sinyalize edilip programlandı. Kavşak 4 kollu sığınma cepli, eş düzeyli kavşak tipine dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

KARBONDİOKSİT SALIMI AZALDI

Yeni teknolojik uygulamaların kullanılarak hayata geçirilen kavşak ile yoldaki gereksiz durma ve yığılmalar önlenmiş oldu. Böylece hem karbondioksit salımın azalması sağlandı hem de araçların geçişlerinde sıkışıklık önlendi. Eski hali ile kazalara neden olabilecek kavşak böylece bölge halkının memnuniyetini kazandı.

 

40 AKILLI KAVŞAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yön levhaları, trafik ışıkları ve şehrin trafik akışını sağlayan yol güzergâhlarının belirlenmesi, park yasağının olduğu cadde ve sokaklarda park yasağı uyarı levhaları yapımında önemli mesafe aldı. Yakın döneme kadar kentin bir kaç noktasının haricinde sinyalizasyonu bulunmayan Kocaeli’nin yaklaşık 40 kavşağında akıllı sistem sinyalize sistemi kuruldu.

 

TRAFİK AKIŞ PROGRAMLARI DÜZENLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bu kavşaklarda haftalık sayım ve gözlemlerini yürüterek trafik akış programları düzenliyor. Ayrıca bütün kavşaklar aylık olarak düzenli olarak temizlenip arıza, bakım ve onarımlarını yapan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı mevcut kavşaklardan merkezi noktada olanların elektrik kesintilerinde kavşakta problem çıkmaması için güç kaynakları ile destekliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817