banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: 50 BİN TON DENİZ KUMU KULLANDIK
 Yıllar önce iki sevgilinin buluşması hedefiyle yerel yönetimde ideallerini ortaya koyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın ve denizin birbirine kavuşması için başlattığı geri kazanım projesi bugün ürünlerini vermeye başladı. İzmit Körfezi’nin çevresindeki sahillerin 1999 Depremin ardından tekrar insanıyla buluşması için başlatılan temizlik çalışmalarının ardından oluşturulan plajlarda Başkan Karaosmanoğlu’nun talimatıyla yoğun bir çalışma yapıldı.

 

DENİZ KUMU DAĞLARINDAN YARARLANILDI

Özellikle deniz kumu takviyesiyle plajların geri kazanıldığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Neredeyse bitmek üzere ve halkın ulaşamadığı sahillerimizi tekrar kazanmak için yoğun temizlik çalışması yaptık. Moloz atıklarının alınması işleminin ardından, Karadeniz sahillerindeki deniz kumu dağlarından getirdiğimiz 50 bin ton deniz kumuyla plajlarımızı halkın kullanıma tekrar kazandırdık” dedi.

 

2000 KAMYON KUM TAŞINDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, oluşturulan sahillerin yoğun bir çalışmayla gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bozulan sahilleri yeniden kazanmak istiyoruz. Çabamız budur. Geçmişte göz ardı edilen, değer verilmeyen sahillerimizi düzenleyerek kente kazandırdık. Tabi doğal dengeyi bozmadan bunu yapıyoruz. Kum vatandaşların rahatça güneşlenmesinin yan sıra deniz suyunu da filtre ediyor. Deniz bu kumsallarla nefes almaktadır” şeklinde konuştu. Sahillerin yapımında 2 bin kamyon deniz kumu kullanılarak plajların dönüşümünde önemli bir iş yapılmış oldu.

 

EN ÇOK KUM DARICA BAYRAMOĞLU SAHİLİNE

Plajlara serilen deniz kumunun uzunluğu ve genişliği nedeniyle en büyük payı, 15 bin tonla Darıca Bayramoğlu sahili aldı. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, son üç yılda 50 bin ton kum serilen plajların ikinci büyük payını ise Derince 60 Evler sahili takip etti. Halkın sahillerinden tam manasıyla yararlanmasını hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kumsalların oluşturulmasıyla denizin kendisini temizlemesine de yardımcı oluyoruz” dedi.

 

KARAMÜRSEL DEREKÖY SAHİLİNİ 6500 TON KUM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel’de düzenleyerek halkın kullanıma açacağı ve bölgede yaşayanların daha nezih bir ortamda yaşamlarını sürdüreceği Dereköy sahiline de 6 bin 500 ton kum serilecek. Bir kısmının serildiği deniz kumunun çalışmalar tamamlanmasıyla tamamı da plaja aktarılacak. Yapılan çalışmaların halka dönük olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Hizmetimizin merkezinde insan olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Büyükşehir ekiplerimiz bu anlayışa göre hizmet etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751