banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU, AK PARTİ GRUP TOPLANTISINA KATILDI

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen grup toplantısına katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile de görüşen Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili ve KEFEK Başkanı R.Sezer Katırcıoğlu ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını dinledi. Karaosmanoğlu daha sonra AK Parti Genel Merkezi’nde Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ı ziyaret etti. Karaosmanoğlu görüşmede, kadın ve aile hizmetlerini konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları Çam’a anlattı.

 

“KENDİ İRADESİNİ ORTAYA KOYAN BİR POZİSYONDA GİRMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’na katılarak milletvekilleri ve partililere hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler, önümüzdeki asrı biçimlendirecek köklü bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuzu gösteriyor. Türkiye, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana belki de ilk defa, bu kritik sürece önceden yazılmış senaryolardaki rolünü kabul etmek yerine, kendi iradesini ortaya koyan bir pozisyonda girmiştir” dedi. Pek çok görüşme, kabul ve toplantıyla dolu, yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruluşu ilan edilen AK Parti’nin, 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34’lük oy oranıyla, birinci parti olarak tek başına iktidara geldiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin kendilerine olan güvenini ve teveccühünü boşa çıkarmadıklarını; oylarını sürekli yükselttiklerini kaydetti.

1990’LARI ALLAH’IN İZNİYLE BİR DAHA MİLLETİMİZE YAŞATMAYACAĞIZ

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar tüm organlarında hizmet edenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır temennisinde bulundu. 3 Kasım seçimlerinin, ülkemizde yeni bir dönemin miladı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de artık hiçbir şeyin 3 Kasım’dan önceki gibi olmayacağını ifade ederek, “Krizlerin, koalisyonların, kavgaların, pazarlıkların, vesayetin, yoklukların dönemi olarak anılan 1990’ları Allah’ın izniyle bir daha milletimize yaşatmayacağız” dedi.

“TÜRKİYE, TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜZERİNDEN HİZAYA GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI”

“Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler, önümüzdeki asrı biçimlendirecek köklü bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuzu gösteriyor. Türkiye, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana belki de ilk defa, bu kritik sürece, önceden yazılmış senaryolardaki rolünü kabul etmek yerine, kendi iradesini ortaya koyan bir pozisyonda girmiştir. Son 4-5 yıldır yaşadığımız hadiselerin her biri, bu senaryonun bize dayatılmasının işaretleridir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin oynanan oyunu gördüğünü; tercihini büyük ve güçlü Türkiye’den yana kullandığını kaydetti. Bu süreçte, Türkiye’nin terör örgütleri üzerinden hizaya getirilmeye çalışıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumsal kaos oluşturma çabalarıyla başlayıp, PKK, DEAŞ ve FETÖ’nün kanlı saldırılarıyla süren bu projenin, devlet-millet el birliğiyle boşa çıkarıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılan her saldırı, aynı zamanda, terör örgütlerinin gerçek yüzlerini, gerçek niyetlerini ortaya çıkaran birer turnusol kâğıdı işlevi gördü. Bugün artık milletimizin her bir ferdi biliyor ki, PKK sadece PKK değildir; bu örgüt aslında ülkemize yönelik operasyonlarda kullanılan bir aparattır. Yine milletimiz biliyor ki, DEAŞ, İslam’la uzaktan yakından ilgisi olmayan, bölgemize yönelik projelerin hayata geçirilmesinde kullanılan, eli kanlı katillerden oluşan bir sürüdür” dedi.

“MİLLETİMİZ, FETÖ’NÜN GERÇEK YÜZÜNÜ 17-25 ARALIK’TA TEŞHİS ETMİŞTİ”

Milletin, FETÖ ihanet çetesinin gerçek yüzünü 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişiminde teşhis ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ihanet çetesinin başının ezilmesinin ne kadar gerekli olduğunun darbe girişimiyle görüldüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler ‘çocuklarınızı bunların okullarından alın’ diye meydanlarda haykırdığımız zaman boşuna haykırmadık. ‘Sakın ha bunların bankasına paralarınızı yatırmayın, varsa paralarınızı çekin alın’ dediğimiz zaman, boşuna bunları haykırmadık. O zaman onların bankalarından parasını çekip almayanlar şimdi yanımıza gelip, işte ‘biz bunları bilerek yapmadık’... Neyi bilerek yapmadın? Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız, gittiniz oraya yatırdınız. Dairenizi sattınız, gittiniz oraya yatırdınız. Şimdi ‘bizim taksiratımız yoktu’ diye ağlıyorsunuz. Kusura bakmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti. Bunların hepsi biliniyor.”

“TERÖRLE MÜCADELE KAR-KIŞ DEMEDEN KARARLILIKLA SÜRECEK”

Konuşmasının devamında terörle mücadelede güvenlik güçlerinin fedakârca çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağ olsun arkadaşlarımız şu anda kar-kış demeden Hakkâri’de, Tendürek’te, Cudi’de, Gabar’da sürekli olarak askerimizle, polisimizle, jandarmamızla birlikte, güvenlik korucularımızla birlikte oralarda. Bütün komuta kademesi, hepsi oradalar. Durmayacağız, üzerine üzerine gideceğiz, kimse alınmasın, kimse gücenmesin, kimse buralarda ‘yok şöyleymiş, yok böyleymiş’ demesin, kusura bakmasınlar, gideceğiz. Bizim bir şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez, bunu böyle bilsinler” dedi. Türkiye’nin gücünü, milletin potansiyelini küçümseyen birilerinin, ısrarla felaket tellallığı yapmaya devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin içindeki ve dışındaki tüm gelişmeler, AK Parti olarak sorumluluğumuzun her geçen gün daha da ağırlaştığına işaret ediyor. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu meseleler konusunda projesi olan, programı olan, fikir çilesi çeken bir ana muhalefet partisinin olmayışı bizi üzüyor. Her zaman ifade ettiğim gibi, siyasi rekabet bizi korkutmaz, tam tersine şevkimizi, gayretimizi artırır. Dünyada, reform talep eden taraf muhalefet, mevcudu korumak isteyen taraf iktidar partileri olur. Biz de ise durum tam tersi” dedi.

“HEDEFLERİMİZE İLERLEMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ”

“Oyunları boza boza, senaryoları yırta yırta hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz. İstiklalimiz ve istikbalimiz için giriştiğimiz bu seferi, inşallah zaferle de neticelendireceğiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içindeki ve dışındaki tüm gelişmelerle, AK Parti olarak sorumluluklarının her geçen gün daha da ağırlaştığının altını çizdi. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu meseleler konusunda projesi ve programı olmayan bir ana muhalefet partisinin yokluğunun kendilerini üzdüğünü, siyasi rekabetin kendilerini korkutmadığını, tam tersine şevk ve gayretlerini arttırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, 15 yıldır her alanda reform peşinde koşuyoruz, ana muhalefet partisi ise kendisine tek misyon olarak bunları engellemeyi belirlemiş görünüyor. Bu parti, çok partili hayata geçtiğimizden beri Cumhuriyet, laiklik, çağdaşlık gibi kavramları kendisine siper etmiştir. Bu tavrıyla aslında tembelliğini, faşizan eğilimlerini, milletin değerlerine olan düşmanlığını saklamaya çalışan ana muhalefet partisinin foyası artık ortaya dökülmüştür. Eskilerin deyimiyle, “Takke düşmüş kel görünmüştür”

“EMEK VERMEYE, PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Biz, milletimizden aldığımız işaretlerle hem hizmet anlayışımızı, hem siyaset anlayışımızı, hem de bunların pratiklerini sürekli geliştiriyor, güncelliyor, değiştiriyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, yine milletimizle birlikte daha iyisi, daha güzeli, daha fazlası için yürümeye devam ediyoruz” dedi. Bayrak yarışında gerek teşkilatlarda, gerek belediyelerde ayrılan arkadaşlarına hizmetleri için teşekkür eden, görevi devralanlara da başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin gücenmemesini isteyerek, görevlerini devredenlerin bu büyük aile içinde çalışmaya, emek vermeye, proje üretmeye devam edeceklerini belirtti. Konuşmasının sonunda Başbakan ve geniş bir heyetin görüşmeleri yapmak için Amerika’ya doğru yola çıktılarını ve bu hafta içinde temaslarda bulunacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751