KARAOSMANOĞLU: ANADOLU BİR BARIŞ ADASIDIR
 İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Ersin Alparslan ve iş adamı Raşit Temel’in organize ettiği buluşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Eski Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ve Kocaeli Ağrılılar Dernek Başkanı Şefik Alparslan, Körfez Ağrılılar Dernek Başkanı Suat Demir ve Aktif Fikir Kulübü Başkanı Dr. Harun Arslan çok sayıda Ağrılılarla bir araya geldiler. 7 Haziran milletvekilliği seçiminin ülke üzerinde bırakacağı etkilerin konuşulduğu Ramada Otel’de ki buluşmada, özgürlükler ve insan haklarının geldiği noktaya da vurgular yapıldı. Sırayla yapılan konuşmalarda kentin son 10 yılında yaşanan gelişmenin, AK Parti hükümetinin oluşturduğu istikrar ve güven ortamının çok etkili olduğu da belirtildi. 

ÖZGÜRLÜKLER VE KARDEŞLİK ÖN PLANDAYDI

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de katıldığı toplantıda, ilk sözü İzmit Belediye Meclis üyesi Ersin Yıldırım alarak, ”Genç yaşta gurbette çalışırken babamın istediği bir müzik kasetini saklayarak köyüme götürdüğümü hatırlıyorum. Çok şükür o günler geride kaldı” derken, Dr. Harun Arslan’da, “Kocaeli kozmopolit bir şehir olmasına rağmen insanlar arasında hiçbir ayrımın yaşanmadığını görüyorum. Doğu-Batı ayrımını yapılan konuşmaları yapmak artık yersizdir. 21. Yüzyılda Kürt, Türk, Çerkez ve Laz gibi kavramları konuşmak yerine kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve birlikteliğimizi konuşmak gerekiyor. Mevlam birliğimizden, dirliğimizden ve kardeşliğimizden ödün vermemeyi bizlere nasip etsin” dedi. Dilovası eski Belediye Başkanı Cemil Yaman’da, “Son yıllarda Türkiye’de yaşanan olumlu gelişmeleri hepimiz biliyoruz. Ama bunların bir anayasal zemine oturtulması gerekmektedir. Bu seçim çok ama çok önemlidir. Çocuklarımıza miras bırakacağımız sivil bir anayasaya ve Başkanlık sistemine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

 

 

“AK PARTİ HERKESİN PARTİSİDİR”

 

AK Parti Milletvekili Adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu da toplantıda, “Yapılan hizmetlerin 2023 ve 2071’e taşınabilmesi yapmamız gereken iki değişiklik bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Sivil Bir Anayasa diğer ise Başkanlık sistemidir. Milli iradeyle bunu başardığımız zaman önümüzde ki Çözüm sürecini de rahatlıkla kendiliğinde bitmiş ve güzel günlere ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu. Kocaeli AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da konuşmasında, “Bizim birbirimizden farkımız yoktur. Bizim için mesele bir ve beraber yaşama ülküsüdür. AK Parti olarak dernekçiliği çok önemsiyoruz. Hemşericiliği özellikle kültürel olanını başımın üstünde tutuyorum. Bu seçim çok ama çok önemlidir. Yeni Türkiye’nin, sivil anayasanın ve çözüm sürecinin temellerinin atılacağı bir seçimdir. Haziran seçiminde Eski Türkiye ile Yeni Türkiye’nin mücadelesi vardır. AK Parti haricinde ki diğer siyasi partiler Eski Türkiye’ye özlem duyuyor” dedi. Ceyhan ayrıca, “Partimiz, şahsım, Büyükşehir Belediye Başkanım ve 11 milletvekili adayımız diyoruz ki bizler Kürdüz, Lazız, Gürcüyüz, Çerkesiz, Manavız aklınıza hangi etnik köken geliyorsa biz hepsiyiz, çünkü hepsinden bir değer taşıyoruz” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Ceyhan konuşmasını, “Bu seçim hangi ırkın üstün olduğu seçimi değildir. Bu seçim Türkiye’nin geleceğinin, Anayasanın ve çocuklarımızın artık geleceğe garanti bakmasının sağlanacağı bir seçim olacaktır” diyerek tamamladı.

“AK PARTİ BİR DAVANIN YÜRÜYÜŞÜDÜR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “AK Parti bir davanın yürüyüşüdür. Bu davayı Çanakkale ve istiklal savaşında da beraber yaşadık. Ancak maalesef bazı dönemlerde yönetimler halktan uzaklaştı. Diline, dinine, kültürüne ve örf adetlerine karşısında aykırı gidişler oldu. Belli dönemlerde ihtilaller ve muhtıralar yaşandı. İnsanımızın anadili konuşması yasaklandı. Ancak AK Parti döneminde çözüm süreciyle birlikte kardeşliğimizin tesisi noktasında ciddi çalışmalar yapıldı. İman kardeşliğimizin bir kez daha vurgulandığını gördük. Bu kardeşliğin kan kardeşliğimizden daha ileride olduğunu söylüyoruz. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü olduğu için her canlıya karşı şefkat, tüm insanlara karşı merhamet duyarız. Bizim gelecekte de önümüzü açacak Medeniyet yolunda ki yürüyüşümüzün en büyük özelliği iman kardeşliğimizdir. Bizi biz yapanda budur. Ülkemize huzur getirende bu özelliğimizdir. Ekonomik, sosyal, kültürel ve özgürlükler açısından Anadolu bir barış adasıdır. İnsanımızın diline, dinine ve özgürlüklerini değerlerini önemseyeceğiz çünkü hiçbir insan değersiz değildir. İkiyüzlü insanlardan uzak duracağız. Hizmet ettiğimiz kardeşlerimizi vatandaş olduğu için, etnik ve memleketine bakmadan seviyoruz.  Ağrılı kardeşlerimizle olan sevgimiz, Ağrı dağından daha yüksektir” açıklamasını yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817