KARAOSMANOĞLU, ‘’ASHAB-I SUFFA ANLAYIŞINI ÖRNEK ALMALIYIZ’’
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ufka Yolculuk” ekibini makamında konuk etti. Birçok gençlik hizmetinin çağımızın kargaşasına rağmen sürdürülmesinin önemine vurgu yapılan birliktelikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Peygamberimiz tarafından Mescid-i Nebevi'nin duvarına bitişik olarak kurulmuş ve gençler başta olmak üzere tüm insanların İslam'ı öğrenmeye ve anlamaya çalıştığı mekânı hepimiz biliyoruz. Zamanlarını buraya ayıran Kur'an ve sünnet öğrencileriydiler. Bir diyara İslam'ı anlatmak için öğretmen gönderileceği zaman onların arasından seçilirdi. İşte Ashab-ı Suffa anlayışını örnek alarak, özellikle gençlerimize doğru İslam bilgilerini aktararak kirli bilgilerden arındırılmasını sağlamalıyız. Bu sizlerin ve bizlerin çok önemli görevleri arasındadır” dedi.

 

3 NİSAN 2016’DA KAPSAMLI BİR YARIŞMA YAPILACAK

Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Özcan, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Ulukavak ve Son Peygamber Platformu Temsilcisi Ercan Gülsuyu’nun hazır bulunduğu ziyarette, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Temsilcisi Yakup Ünal, 3 Nisan 2016 tarihinde Türkiye genelinde düzenlenecek olan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” ve “Ödüllü Hadis Bilgi Yarışması” hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi aktardı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar’ın yarışma için özel olarak hazırladığı “Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitabı da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na hediye edildi.

 

“ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI ÇOK MUTLU OLDUM”

Bilim Kültür ve Sanat Derneği ile Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü yönetimine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve yapılan çalışmalardan dolayı çok mutlu olduğunu özellikle belirtti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, Türkiye’de ve online olarak dünya genelinde her yaştan katılıma açık olarak yapılacak. 21 Şubat 2016 tarihine kadar yarışma başvuruları online olarak ufkayolculuk.com web sitesinden gerçekleştirilebilecek. Türkiye genelinde dereceye girenlere onlarca umre ödülü, 18.000 TL para ödülü ve teknolojik ödüllerin verileceği yarışmada Kocaeli’de dereceye girenlere ise 96 adet çeyrek altın, 15 adet gram altın da hediye edilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817