KARAOSMANOĞLU: AYRILMAZ BİR BÜTÜNÜN PARÇASIYIZ
 Ülkemizin dört bir yanından gelerek Kocaeli’de yaşamlarını sürdüren binlerce vatandaşımızın kurduğu sivil toplum kuruluşlarıyla etkin bir şekilde diyalog kuran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hemşeri Dernekleri Federasyon Başkanı Zeki Gündüz ve yönetimini Gebze çalışma ofisinde misafir etti. Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler ayrılmaz bir bütünün parçasıyız. Ülkemizin her rengi ve yaşama değer katan kültürün en önemli öğesiyiz. Hep üyeniz ve her vatandaşımız bu ülkeye sahip çıkmak zorundadır. Bizlerin ve derneklerinizin en önemli görevlerinden bir tanesi hem kültürümüzü yaşatmak hem de sahip olduğumuz değerleri gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmaktır” dedi.

 

“KENTLİLİK BİLİNCİMİZ, VATAN SEVGİSİYLE İÇ İÇEDİR”

Derneklerin toplum üzerinde etkisinin olumlu olduğunu da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin temsil ettiği yörelerinizin kültürünü, burada yaşadığınız şehirde, Kocaeli’de sergilemenizi her daim istiyoruz. Bu bizim zenginliğimiz ve çok önemli bir birikimimizdir. Bir ve bütünlüğümüzün adeta sembolü haline gelen bu güzellikler, bizleri birbirimize yaklaştırıyor. Birbirimize duyduğumuz saygıyı, hürmeti pekiştiriyor. Bu kültürel unsurları, Kocaeli’ne sunulmuş hediyeler ve mücevherler olarak görüyorum. Böylesine değerli, tertemiz, pırıltılı hediyeler eşliğinde, özel bir hemşerilik doğuyor. Kocaelili olmak, Türkiye’nin tüm renklerini üstlenmek anlamı taşıyor. Burada birbirimize bakışımız daha da güzelleşiyor, birbirimize verdiğimiz değer daha da artıyor. Aynı zamanda bu gelişmeler kentlilik bilincimizi artırırken, vatan sevgisiyle de iç içe geçiyor. Çünkü Türkiye’nin zenginliği buradadır. Kocaelili olmak, Kocaeli’ni sahiplenmek; vatan sevgimizle, millet sevgimizle iç içedir” açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Tarih bilincinin oluşmasının önemi de dikkat çekerek, geçmişte yaşanan büyük acıların şimdiki nesle çok iyi anlatılması gereğinin de altını çizdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817