Karaosmanoğlu Basın Bayramını Kutladı

Basın üzerindeki sansürün kaldırılması, toplumun haber alma hürriyetinin en vazgeçilmez unsurudur.

24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınlayan ve bütün basın mensuplarını kutlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Basın, demokrasinin en vazgeçilmez öğesidir” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahip olan basın, bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun gerçekleri öğrenmesi ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerinin çalışmalarına yardımcı olan, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Demokratik hayatın devamlılığı için en önemli yapı taşlarından biri, tarafsız ve özgür basının varlığıdır. Bilginin güç olduğu çağımızda basının sorumluluklarını layıkıyla yerine getirebilmesinin temel şartı ise, muhakkak ki basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Ülkemiz açısından durum, son on yılda daha ileri adımlara sahne olacak biçimde gelişmektedir.

Demokrasi ve cumhuriyet, insanoğlunun bulabildiği en adil ve özgürlükçü yönetim şeklidir. Bu yönetim şeklinin en vazgeçilmez öğesi ise halkın doğru ve tarafsız haberi öğrenme hakkıdır. 24 Temmuz 1908’de Türk Basını üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla haber öğrenme hakkı üzerindeki baskı da kaldırılmıştır.

Basın Bayramı ile bu hayati konunun önemine dikkat çekilmektedir. Dolayısıyla ‘Bağımsız Basın’; Yasama, Yürütme ve Yargıdan sonra ‘dördüncü kuvvet’ olarak demokrasinin, hak ve özgürlüklerin vazgeçilemez en önemli öğesi olarak hak ettiği yeri almalıdır” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu sözlerini, “Basın Bayramı münasebetiyle bütün basın mensubu arkadaşlarımızı kutlarım” diyerek tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817