Karaosmanoğlu; “Bilişim üretime ve yatırıma yön veriyor”

 

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bölgesel ve ulusal ölçekte üretim yapan merkezleri ziyaret ederken, buna bağlı olarak da iş dünyasının temsilcilerini de makamında ağırlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda Körfez’de yıllardır üretim faaliyetini sürdüren Gübretaş ve Başiskele’deki UZMAR Gemi Tersanesi’ni ziyaret eden Karaosmanoğlu, Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUMARSİFED) Başkanı Gürol Ciğerdelen ve yönetimini makamında konuk etti. Yatırım ve üretimin Türkiye için önemine ziyaretlerinde ve görüşmelerinde özellikle dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Bilişim ve üretim arasındaki bağı güçlendirecek projeleri geliştirmek için Kocaeli’de taşın altına elimizi soktuk. Bilişim Fuarımız bunun en güzel örneklerinden birisidir Bilişim üretime ve yatırıma yön veriyor” vurgusu yaptı.

 

“ARGE YATIRIMLARINI DA DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİDİR”

Gübretaş Farbrikası ziyaretinde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, UZMAR Gemi Tersanesi ziyaretinde Başiskele Belediye Başkanı Huseyin Ayaz’ın eşlik ettiği ziyarette Türkiye’nin son yıllarda sanayi üretimi noktasında yakaladığı ivmenin devam edeceğini özellikle ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Nitelikli insan kaynağımız ülkemizde her türlü üretimin yapılabileceğini artık ispatlamıştır. Artık bununla birlikte gündemimizde yüksek teknoloji olduğunu da söylemek istiyorum. Bu kapsamda farklı alanlarda üretim yapan firmalarımız ARGE yatırımlarını da daha fazla önem vermelidir” açıklamasını yaptı.

 

“DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ VE ÜRETECEĞİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de yer aldığı ziyarette, Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Karaman’dan üretim çeşitliliği hakkında bilgi alan ve bilişim sektörünün önemini de hatırlatan Karaosmanoğlu, “Kentimizde düzenlediğimiz Bilişim Fuarı’nı bu kapsamda çok önemli buluyorum. Dünyadaki son yenilikler, uçuş simülatörleri, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler ve robotik uygulamaların tanıtılması da kentimizde önemli bir sinerji sağlamaktadır. Ülkemizin bilişimde; özellikle savunma alanında geldiği düzey her bireyimizi mutlu etmektedir. Sektörlerin önemli aktörleri ve deneyimlerini Bilişim Fuarımızda bir araya getireceğiz” diye konuştu. Gübretaş Yarımca Tesislerini ziyaretinde kompoze gübre ve TSP fosfat gübresi üretimi yapıldığını bilgisini alan Karaosmanoğlu’na, tesisin kurulu üretim kapasitesinin yıllık 985 bin ton olduğu da ifade edildi. Tesiste toplam 500 çalışanın olduğu bilgisi ile istihdama dönük önemli bir katkının yapıldığını da söyleyen Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin hammaddenin maliyeti düşürülmesi açısından gerekli çalışmaları ve yatırımları yapması bizi dünyada daha iyi rekabet edilebilir bir noktaya taşımıştır, taşıyacaktır” dedi. 2018 yılı Mayıs ayı itibariyle Gübretaş AR-GE Merkezi Yarımca Tesisleri bünyesinde faaliyete başlamasını da memnuniyetle karşılayan Karaosmanoğlu, “Yeni teknolojiler ve yeni üretim çeşitliliği dünyadaki ticaretimize yön verecektir. Durmadan çalışacağız ve üreteceğiz ki ülkemiz ile vatandaşımız kalkınsın” ifadelerini sarf etti.

 

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK DESTEK VERECEĞİZ”

Başiskele’deki UZMAR Gemi Tersanesi’ni ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Noyan Altuğ ve Tersane Müdürü Orhan Kum ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, nitelikli insan kaynağının ülkemizde gelişim kaydedecek çalışmaların yapıldığını belirtirken, ihtiyaca göre kurulacak Meslek Lisesi okullarının da önemine değindi. İş dünyamızın taleplerine dönük mesleklerin eğitim kurumlarımızda faaliyete geçmesinin elzem bir durum olduğunu da söyleyen Karaosmanoğlu, “İş dünyamızın temsilcileri bu noktada kuracakları okullara Büyükşehir olarak destek vereceğiz. Önemli olan sanatkâr olacak bir neslin her alanda yetişmesidir. Bu da eğitimle olur. Hepimizin bu noktada sorumlulukları var” açıklamasını yaptı.

 

“ORTAK ÇALIŞMA ZEMİNİ OLUŞTURMAK HEDEFİMİZDİR”

Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUMARSİFED) Başkanı Gürol Ciğerdelen ve yönetimiyle olan buluşmasında da iş dünyasının bir ve beraber olma noktasında dünya ölçeğinde yapacağı ekonomik faaliyetlerin Türkiye’nin kalkınmasına vereceği büyük katkısını ele alan Karaosmanoğlu, “Üreticimizin ve yatırımcımızın her daim yanındayız. Bu alanda sizlere ve ülkemiz üretiminin dış dünyaya daha fazla yayılması için elimizden geleni yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini sarf etti. Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul bölgesindeki Sanayi ve İş Dünyası’nda faaliyet gösteren derneklerle yakın işbirliği kurma hedefinde olduklarını belirten Ciğerdelen ise, “Sanayici ve işadamları derneklerinin ortak sesi olmak için çalışıyoruz” dedi. Sektörel kalkınma vizyonları geliştirme çabasında olduklarını ayrıca belirten DOĞUMARSİFED Başkanı Gürol Ciğerdelen, “İş dünyamızın ve girişimcimizin Türkiye’deki ve bölgedeki uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmak arzusundayız. İş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna ve yetkili kurumlara duyurmak, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak hedefimizdir” açıklamasını yaptı.

 

“TOPYEKÛN BİR SEFERBERLİK ANLAYIŞIYLA YERİNE GETİRDİK”

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere, ülkemizin kurucusu Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ilke edindiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti dünyada güçlü olmak zorundadır. Bunun için eğitim başta olmak üzere sanayideki üretimi ayrı düşünemeyiz. Sanayici ve iş insanlarının taleplerine hızlı bir şekilde cevap vererek dünya ile yarışabilir bir hale gelmesine katkı sunmak için çalışıyoruz. Bu nokta da şunu da ifade etmek isterim ki bacasız sanayi olarak ifade edilen turizm, Kocaeli’nin cazibe merkezi haline gelmesi de Büyükşehir Belediyemizin ortaya koyduğu çevre yatırımları ile yakından ilişkilidir. 14 yıl önce bir çevre seferberliği başlatmış olmasaydık, bugün Kocaeli’nin bir doğa ve turizm kenti olarak anılması da mümkün olmazdı. Biz bu mücadeleyi topyekûn bir seferberlik anlayışıyla yerine getirdik” dedi.

 

“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

“Göreve geldiğimizde sanayisiyle rengi griye dönen bu şehri, bugün yeşille mavinin buluştuğu bir şehre dönüştürmek kolay olmadı” açıklamasını yapan Karaosmanoğlu, “Çok uzun yollar kat ettik. Büyük mesafe aldık. Gebze Atıksu Arıtma Tesisimiz başta olmak üzere 22 arıtma tesisiyle Kocaeli’nde arıtılan atık su miktarını yüzde 99’lara çıkardık. Deniz denetim uçağımızla Körfezimizi kirletenlere göz açtırmadık. Hummalı çalışmalar, denetimler sayesinde İzmit Körfezi’mizi mavi bayraklarla taçlandırdık. Bugün sahillerimizde dört mavi bayrağı birden dalgalandırıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz ilk gün de söylediğimiz gibi ne sanayiyi çevreye, ne de çevreyi sanayiye feda etmedik, etmeyeceğiz. Bu vesile ile Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ve elbette bizlerden desteğini asla esirgemeyen siz değerli sanayicilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah DOĞUMARSİFED’in katkılarıyla da Kocaeli’ni yaşanan ve yaşatan kent haline getirmeye devam edeceğiz. Şehrimizin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817