banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU BİR GÜNÜNÜ GÖLCÜK'E AYIRDI

 

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve muhtarları ziyaret etti. 19 Mayıs ve Preveze Caddelerinde Gölcüklü esnaflara bereketli işler dileyen Karaosmanoğlu, sıcak ve samimi geçen görüşmelerde Büyükşehir yatırımları üzerine vatandaşlara bilgi verdi. Başkan Karaosmanoğlu birlikteliklerde, “Ülkemizi ve kentimizi, 2023-2071 hedeflerine taşıyacak olan milletimizi bir an gönlümüzden ve aklımızdan düşürmüyoruz. 2004 yılından Türkiye’deki gelişmeden ve kalkınmadan ülkemizin adeta sanayi başkenti olan Kocaeli’miz ve Gölcük’ümüz de önemli pay aldı” dedi.

 

“DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK, BUNDA DA BAŞARILI OLDUK”

Yoğun geçen ziyaretlere ilk olarak Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral’ın başkanlığındaki muhtarları ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gölcük’te altyapı, üstyapı, tesis, konut, çevre, ulaşım, kültür, eğitim, sosyal hizmetler başlığında gerçekleştirdiğimiz her hizmette muhtarlarımızın imzası ve katkısı var.  Muhtarlarımızla birlikte el ele verip hizmet rekoruna imza attık. Hele ki yakın tarihinde 17 Ağustos gibi bir felaketin derin izlerini yansıtan Gölcük’te büyük bir dönüşüm seferberliği başlattık ve bunda da başarılı olduk” açıklamasını yaptı.

 

“AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN MAHALLERE GİRİŞİNİ ENGELLEDİK”

Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu hizmetler için tek tek teşekkür eden muhtarlar, köylerde ortaya koyulan çalışmaların büyük bir çığır açtığını ve vatandaşın memnuniyet duyduğunu da ifade ettiler. Özellikle köylere gösterilen ilgi nedeniyle muhtarlar Karaosmanoğlu’na ve ekibine teşekkür ederken, Gölcük’ün tamamında yapılan projelerle halkın yaşamına büyük kolaylık geldiğini de vurguladılar. Başkan Karaosmanoğlu da, Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının kentte kattığı değeri ifade ederken, Gölcük’ün doğu-batı yönündeki ulaşımı D-130 Karayolu’na girmeden sağlayabilmek için Asar Deresi de bir köprülü kavşak çalışması gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Proje kapsamında iki adet yaya köprüsü yaptıklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Toplam 5 bin metre yan yol ve bağlantı yolları yaptık. Böylece ağır tonajlı araçların Asar Deresi etrafındaki mahallelere giriş çıkışlarında da önüne geçmiş olduk” şeklinde konuştu.

 

“KADERİNE KÜSMÜŞ BİR KOCAELİ VE GÖLCÜK VARDI”

Kandıra, Kartepe, Başiskele ve Gölcük ilçelerinde ulaşılamayan tarımsal üretim sahalarına ve işletme yollarına toplam 2.100 km tarla yolu açıldığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah hükümetimizden razı olsun. Devletimize zeval vermesin. Güç kuvvet versin inşallah. 7 gün - 24 saat Kocaeli’ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Bizim davamız halkımıza hizmet etme davasıdır. Yüreğimiz vatandaşımızın sorunlarına ve eksikliklerine çare olmak için atmaktadır. Bakınız zaman çabuk akıp geçiyor. Bugün artık 15 yıl önceki Gölcük’ten eser yok. 2004’te Büyükşehir Belediyesini devraldığımızda hatırlıyorum, hâlâ 1999 Marmara Depremi’nin etkilerinden kurtulamamış, kaderine küsmüş bir Kocaeli ve Gölcük vardı. Bugün güneş gibi parıldayan, model bir kentimiz var. Bırakın Türkiye’yi, dünyaya model olan bir kentte yaşıyoruz artık. Bu başarı, bu zafer insanımızla birlikte muhtarlarımızla kurduğumuz sağlıklı iletişimin sayesindedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz, değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve siyasi kadroların başarısıdır” ifadelerini sarf etti.

 

“75 DÖNÜM ÜSTÜNDE YENİ BİR HAYAT KURULACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Gölcük Belediye’mizin depremin merkez üssü olan Gölcük’te Deniz Evler Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapacağı 540 konutun temelini attıklarını ve inşa çalışmasının devam ettiğini de belirten Karaosmanoğlu, “Temelini attığımız Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi insanımıza her şeyden önce depreme karşı güvenli ve daha güzel bir yaşam hayatlar sunacak. Malumunuz, Denizevler bölgemiz, 99 Büyük Marmara Depremi’nin ardından Afet Bölgesi ilan edilmiş, 2011 yılında da ‘konut dışı’ olmak şartıyla Afet Bölgesinden çıkarılmıştı. Buradaki her bir hak sahibinin rızasını alındı. Denizevler’de yaşayan hak sahipleri için Sivritepe Mahallesi’nde 75 dönüm üstünde yeni bir hayat kurulacak” açıklamasını yaptı.

 

“GÖLCÜK ORTAOKULU’NA KAPALI SPOR SALONU KAZANDIRDIK”

Gölcüklü muhtarlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okullara kapalı spor salonu projesi kapsamında Gölcük Ortaokulu’na da kapalı spor salonu kazandırdıklarını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, yaklaşık 1600 metrekarelik alana sahip binanın zemin katında basketbol sahası ve ortak kullanımlı voleybol sahası, 220 kişilik tribün, antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, bay- bayan-engelli wc, güvenlik-idare odaları, mekanik tesisat odası ve büfe bulunduğunu belirtti. Birinci katta diğer sportif faaliyetlerin yapılabilmesi için toplam 360 metrekarelik üç adet salon yer aldığını vurgulayan Karaosmanoğlu, spor salonunun yapımında 33 ton demir, 15 ton hasır çelik, 115 ton yapı çeliği ve yaklaşık 1000m3 hazır beton kullanıldığını açıkladı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN HİZMETLER ÜRETİYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından Gölcük Dumlupınar Mahallesi’nde yapılan ve Nobel Ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’ın adı verilen Akademi Lise’nin eğitim faaliyetlerine başladığını da açıklayan Karaosmanoğlu, açılışı yapılacak Gölcük Aziz Sancar Akademi Lisesi’nin 8 dersliğin yanı sıra Bilişim Sınıfı, Kütüphane, Satranç Sınıfı, Etüt Odası, Geleneksel Sanatlar Atölyesi, Spor, Aktivite ve Konferans salonlarından oluştuğu bilgisini de muhtarlara verdi. Öğrenci kapasitesi 500 olan Akademi Lisesi’nde 19’u eğitmen olmak üzere toplam 27 personel görev yaptığını söyleyen Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin ihtiyaç duyacağı projeler geliştirerek eğitim-öğretim hayatlarına katkı sunmaya devam ediyoruz. Bunun için sorumluluk alıyor Kocaeli’nin her yerinde çocuklarımız ve gençlerimiz için hizmetler üretiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’in eşlik ettiği ziyaretlerde, Başkan Karaosmanoğlu Ulaşlı’da vatandaşların evine konuk olurken, esnaflara da hayırlı işler diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751