banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: BİRLİĞİMİZ KADERİMİZDİR
  

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne şehrinde yapılan Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısına katıldı. Gönül Coğrafyasına Belediyecilik anlamında açılan kapı olan TDBB,  üyelerine ve yerel yönetimlerde kendilerini geliştirmek isteyen belediyelere eğitim ve tecrübe paylaşımı yanı sıra proje konusunda da destek oluyor. Yönetim Kurulu toplantısında gönül coğrafyasının içerisinde bulunduğu son durum da değerlendirilirken TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Birliğimiz bizim kaderimizdir” diyerek yapılan çalışmaların yerel yönetimler için ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizdi. Yönetim Kurulu toplantısında yurt dışından gelen Kazak misafirler yönetim kurulu üyelerine ve Başkan Karaosmanoğlu’na hediye verdiler.

 

“DESTEKLENECEK PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısına, Birlik Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adanan Köşker, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Azerbaycan Belediyelerle İş Merkezi Başkanı ve TDBB Eşbaşkanı Mehdi Selimzade’nin yanı sıra yurt dışından gelen yerel yönetim temsilcileri de TDBB Temmuz ayı yönetim kurulu toplantısına katılanlar arasındaydı. Birliğe katılacak yeni üyeler ve desteklenecek projeler yönetim kurulu toplantısında ele alınan konular oldu.

  

133 YIL SONRA İLK MEZUNLARINI VERDİ

TDBB Yönetim Kurulu üyeleri Kıbrıs’ta faaliyete başlayan Hala Sultan Eğitim Kompleksini ve burada kurulan İlahiyat Kolejini de ziyaret ettiler. 133 yıl sonra din eğitimi de verilen okuldan ilk defa bu sene 29 öğrenci mezun olurken, gelecek dönem okulun kapasitesinin 830 olması da bekleniyor. Kıbrıs İlim Ahlak ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hikmet Kaynarca, kampüs hakkında TDBB yönetim kuruluna bilgi aktarırken, TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kıbrıs’ta uzun bir zaman sonra bir ilk oldu. 29 gencimiz buradan mezun olarak önemli bir adımı Kıbrıs için attılar. Burada 600 aşkın İmam Hatip öğrencisi eğitim alıyor. Okulun Fiziki kalitesini çok iyi olarak gördüm. Öğrenci yurtlarıyla manevi eğitimin merkezi, Kıbrıs’ı aydınlatacak ve manevi yönden besleyecek bir kurum oldu. İnşallah çevre düzeni ve Selimiye Camisi de bittiği zaman güzel bir aydınlanma ve manevi güç yeri olacaktır. Buradan güzel gençlerimiz yetişecek. TDBB olarak bu camiye ve okula yardımlarımız oldu. Ülkemizden buraya katkı veren herkesi de kutluyorum. Yapılan yardımların yerine ulaştığını görmek bizi çok sevindirdi” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751