KARAOSMANOĞLU: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ

Kocaeli Giresunlular Platformu’nun organize ettiği toplantı Başiskele Şırça Köşkü’nde gerçekleşti. İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Halis Aygün ve Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça’nın sahipliğinde gerçekleşen platformun toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Görüyoruz ki; bu günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız var. Ülkemizin son aylarda yaşadığı terör olaylarının üstesinden geleceğini biliyoruz. Bu bütünlüğü milletimizle, derneklerimizle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle koruyacağız” dedi.

 

KOCAELİ’DE DERNEKÇİLİK ÇOK YOĞUN

Hemşeri derneklerinin Kocaeli’de sayıca çok olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması ve onurlu hayat yaşaması için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Her bölgemizin olduğu gibi Karadeniz ve Anadolu insanı bayrağını ve ülkesini seven bir halktır. Derneklerimizin bir görevi de bu anlayışı çocuklarımıza ve gençlerimize aşılamaktır. Giresunlular Federasyonumuzun ortak amacı da kültürel, sanatsal ve tarihi çalışmalar yaparak, örfüyle âdetiyle milletine bağlı etkinlikler ortaya koymaktır” şeklinde konuştu.

 

HAYIRLI HİZMETLER YAPAN DERNEKLERİMİZ VAR

Kocaeli’de STK’ların aktif çalışmalarının olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Anadolu’muzun her şehrinden insanımızın yaşadığı bu kent milletimize kucak açmıştır. Karadeniz illerimizle birlikte birçok kentimizin insanı bu güzel şehrimizde dernekleşerek başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Örnek alınabilecekler arasında Giresun hemşeri derneğimiz de var. Cenaze, sağlık, düğün, kültür ve proje üretilebilen derneklerimizin varlığı şehrimize enerji veriyor. Pek çok sosyal faaliyetler gerçekleştirerek toplumu birleştiren derneklerimizin varlığını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

DOĞDUĞUNUZ YERİ UNUTMAYIN

AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Dr. Şahin Talus’un da katıldığı birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu son olarak, “Doğup büyüdüğünüz yeri çocuklarımıza unutturmayalım. Evimiz yoksa bile oralarda götürelim. Kültürümüzü, dilimizi hatta lehçelerimizi unutturmayalım. Sizlerden bir ricamızda aç veya açıkta kalan hemşerimizin, okuyamayan öğrencimizin kalmamasıdır. Büyükşehir Belediyemiz, devletimizin birimleri, dernek ve platform olarak bunlara eğilmenizi özellikle istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu, Giresun ilimizle alakalı kitap ve yayınları inceleme şansı da yakaladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817