KARAOSMANOĞLU: BRAİLLE ALFABESİ İLE KURAN ÖĞRETEN ÖĞRETMENİ AĞIRLADI
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde görme engelliler için örnek bir projeye imza atarak, Uluslararası Gençlik Merkezinde düzenlediği eğitim programında altı görme engelli vatandaşımız Kur’an-ı Kerim öğrenerek önemli bir başarıya imza attı. Bu başarının mimarı Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun görme engelli olan Dilek Karaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık’ın eşliğinde gerçekleşen ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, “Dilek kardeşimizin Kur’an hizmeti, ahiretini aydınlatacaktır. Gerçekten büyük azim ve irade gerektiren bu başarı için gerek seni gerekse öğrencilerini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

 

BRAİLLE ALFABELİ KUR’AN-I KERİM

Kur’an-ı Kerim eğitimi alan görme engelli kursiyerler için Braille elif-bağ ve Kur’an-ı Kerim temin edilmesinin ardından, Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Dilek Karaca’nın öncülüğünde 24 Ekim 2015 tarihinde başlayan Kur’an-ı Kerim eğitimi 30 Ocak 2016 tarihinde tamamlanmıştı. Kabartma yazılı Kur’an-ı Kerim’i öğrenen kursiyerlerin çok özverili bir çalışma göstererek bu aşamaya geldiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu başarı ve azim tüm vatandaşlarımıza örnek olmalıdır. İnanıyorum ki bu tamamlanmış eğitim programımız başlangıç olacak ve yayılarak hem ilimizde hem de ülkemizde talep edilen bir proje olacaktır” diye konuştu.

 

HAYAT HİKÂYESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

"Ben halimden memnunum, alıştığım bir hayat tarzım var” diyerek durumuna hep şükür ettiğini söyleyen Dilek Karaca, Edebiyat fakültesini de azmederek ama yılmadan okuduğunu da görüşmede dile getirdi.  Liseyi İstanbul Çamlıca Kız Anadolu Lisesinde tamamlayan Dilek Karaca, Ardahan'da iki yıl üniversite okumasının ardından yatay geçişle Kocaeli Üniversitesi'nde tahsilini tamamladı. Türk Dili ve Edebiyatından mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alarak 2015 yılında mezun olan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görme engelliler eğitiminde öğretmenlik yapan Karaca'nın hayatı tam manasıyla başarı ve mücadele içinde geçmiş.

 

KUR’AN OKUMA AŞKI BUGÜNE KADAR GELMİŞ

Ailesinin Darıca'da yaşamasına rağmen kendisi İzmit'te hayatını sürdürmek istemesi, Milli Eğitim Müdürlüğünün Kur'an-ı Kerim eğitimi verecek bir öğretmene ihtiyaç olması üzerine başlayan hikâyesi olduğunu anlatan Dilek Karaca, Kur'an-ı Kerim öğretmenin ilk defa bir görme engelli öğrencisi olduğunu bunun yanında kabartma harf bilmemesine rağmen yoğun bir çalışma ile yüce kitabımızı öğrendiği söyledi. Harflerin karşılığın da hocasının nasıl seslendireceğini öğretmesi ile başlayan Kuran okuma aşkı bugüne kadar gelmiş. Dilek’in azmine hayran kaldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dilek kardeşimiz engellilerin sorunlarını hakkında çalışmalar yapacak çözümleri konusunda bize bundan sonra tavsiyelerde bulunacak. Dilek artık bizim kızımız oldu. Onun bu çalışma azmi ve gayreti bizleri mutlu ediyor" dedi.

 

BRAİLLE ALFABESİ İLE KUR’AN-I KERİM-İ ÖĞRENDİLER

1821 yılında Louis Braille tarafından görme engelli insanlar için geliştirilen, Braille Alfabesi kullanılarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan kabartmalı Kur’an-ı Kerimler ile görme engelli vatandaşlarımızı buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü örnek bir proje ile takdir toplamıştı. Görme Engellilere Yönelik Kur’an Okuma Eğitimi” projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenebildiklerini gösterirken, gelecek dönemlerde de talep gelmesi durumunda bu eğitimin devam edeceği de bildirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817