banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KARAOSMANOĞLU, “BU HALK İMAM HATİPLERİ KAPATTIRMAZ”
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA Park’ta bulunan Önder Kültür ve Eğitim Merkezinde KİHMED tarafından düzenlenen SEKA Sohbetlerinin ilk konuğu oldu. Sohbet toplantısında KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, eski Başkanlardan Zafer Sevil ve Salim Tekoğul ile çok sayıda dernek üyesi hazır bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sohbetinde İmam Hatiplerin bu ülkeye kazandırdıklarından bahsederken, gençlerin daha iyi yetiştirilmesi için yapılması gerekenler üzerine de değerlendirmeler yaptı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Geçmişte yaşanan birçok sıkıntıya rağmen bu süreçte daha iyi durumdayız. Zamanı daha iyi değerlendirmeliyiz. Daha çok üreterek halkımıza ve gençliğimize hizmet noktasında var gücümüzle çalışmalıyız. Yakın zamanda İmam-Hatiplerin kapatılması ve yok sayılması noktasında toplumumuz büyük acılar çekti. Ancak bu düşüncede olan insanların bu fikrinden vazgeçmediğini görüyoruz, duyuyoruz. Ama benim ferasetli ve geleceği çok iyi okuyan halkım, İmam Hatiplerin kapatılmasına asla izin vermeyecektir” dedi.

 

“GÜÇLÜ BİR GENÇLİK OLUŞTURALIM”

 

Sohbette güçlü bir neslin oluşturulması için fırsatları ve imkânları iyi değerlendirilmesinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “İmam Hatiplerden mezun olan herkesin ve derneğinize üye her hizmet aşığının derdi güçlü bir gençlik oluşturmak olmalıdır. Bu amaç uğruna hayatımızın belli bir kesimini feda etmek gerekiyorsa bile bunu yapmak zorundayız. Sahip çıkmadığımız hiçbir şey ne bizim ne de halkımızındır. Bu inançta olmalı, belli bir disiplin ve sistemle çalışmalarınızı sürdürmelisiniz. Okullarımıza daha fazla sahip çıkarak istişare toplantılarından çıkan sonuçlara göre hedeflerinizi belirlemelisiniz” şeklinde konuştu.

    

 

“KUR’AN NESLİ İÇİN ÇALIŞALIM”

 

Yüce Peygamberimizin; “Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” hadisi şerifinden hareketle Kur’an nesli için çalışılması gereğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Değerli dostlarım, Kur’an’ı okumak kadar, onu anlayarak hayatımıza hâkim kılmak da çok önemlidir. Kur’an-ı Kerim’i okumanın temel hedefi tatbiktir. Yoksa onları sadece dille okumak, ya da dinlemek hedef değildir. Onu anlayıp, uygulamak; Hayatımızın her alanında bilfiil tatbik etmek esas gayemiz olmalıdır. Hayatlarının en güzel dönemlerinde çocuklarımızı ve gençlerimizi Kur’an sevdası ile yetiştiren, kaliteli eğitim alması için daha çok çalışmalıyız. Üzerimizde ki sorumluluk bunu gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“HZ MEVLANAYI GENÇLERİMİZE DAHA İYİ ÖĞRETELİM”

 

Her biri bir gönül ikliminin, bir hikmet bahçesinin ve bir mana denizinin kapılarını aralanmasında, bizlerin ülke gençliğine karşı güçlü sevgisini Hz Mevlana’nın mısralarıyla ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bizi aşkla yürümeye, hak’ta kaybolmaya, gönül deryasında derinlere dalmaya, insanı insan yapan en yüce duyguya; yani sevmeye, sevilmeye davet eden, en kıymetli değerlerimizden biri olan Hazreti Mevlana’yı, gençlerimize anlatmak, onu yaşatmak bizlerin üzerine düşen büyük bir görevdir. Çünkü dün olduğu gibi, bugün de gençliğimize Hazreti Mevlana’yı öğretmek noktasında çok sebebimiz var” dedi.

 

“İSLAM COĞRAFYASI ATEŞ ÇEMBERİNDE”

Başkan Karaosmanoğlu “İslâm ümmeti olarak Rabbimize bizi Müslüman olarak yarattığı için ne kadar şükür etsek azdır diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak bu nimetin bize yüklediği pek önemli sorumlulukların da bilincinde olmalıyız. Bugün İslâm dünyası ateş çemberinde adeta cayır cayır yanıyor. Suriye’de yaşananlar ortada, sadece Türkiye’ye 2 milyon Suriyeli misafirimiz var. Ülke perişan, kimin kimi vurduğu belli değil. Irak deseniz hakeza aynı durumda. Lübnan, Filistin, Libya, Afganistan, Karabağ ve hepsi de kan ve gözyaşı içerisinde perişan durumdadır. Biz Müslümanların o büyük medeniyeti yeniden inkişaf ettirmemiz için ve bu zülden kurtulmamız için bu toplantılara büyük ihtiyaç var. Doğru ve gerçek Müslümanlığın ne olduğunun dünya âleme göstermek için, hayırlı nesiller yetiştirmek için, bilinçli Müslümanlar olabilmek için, bu bereketli bize ufuk ve heyecan veren sohbetlere büyük ihtiyaç var. Sizleri tebrik ediyorum. Yıllarca öğretmenlik yapmış biri olarak eğitim ve öğrenim hayatımızın gerçeklerini iyi biliyorum. Okullarımızda verdiğimiz öğretimin yanında, eğitimin de verilmesi ve gelecek nesillerin millî bilinç sahibi, ülkesinin değerlerine sahip, kültürlü birer olarak yetişmesi için çalışmamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

 

 

2023 VE 2071 HEDEFLERİ EĞİTİMDEN GEÇER”

 

2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmamız için eğitime çok büyük önem vermemiz gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şüphesiz milletler çalışkan ve erdemli insanların omuzlarında yükselir. Bunun için temeli atılan ve açılışı yapılan her okul bize umut veriyor. Şehrimizin, ülkemizin hatta bütün dünyanın eğitim–öğretime önem veren insanlara ve özellikle de idealist öğretmenlere ihtiyacı vardır. Onlar, insanların altında gölgelendiği büyük ağaçlar gibidir. Bulundukları her yeri güzelleştirirler.  Çevresindekilere faydaları dokunur. Gençlerimiz alacakları eğitimler sayesinde güzel mesleklere sahip olacaklar. Kültürlü, bilgili, vatanını, milletini seven, diline, dinine vakıf örnek birer insan olacaklar. Ve inşallah bu hünerli gençler, ülkemizi daha güzel günlere eriştirecekler. Ve bu başarı halkımızın ve siz fedakârca çalışan gönüllülerin olacaktır” dedi

 

“VİDEOKONFERANSLA ÇANAKKALAYE BAĞLANDI”

 

Sohbetin sonunda Çanakkale’ye giden ve ecdadımızın kahramanlıklarını yerinde öğrenen İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle video konferans eşliğinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemize sahip çıkacak gençlerimizden, orada şehit düşen dedelerimize hiç mahsun olmayın, bu vatanı emin ellere bıraktınız. Yeni nesil sizin yolunuzdan gidecektir” diye söz vermelerini istedi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Çanakkale gezilerini çok önemsediğini bu noktada binlerce insanımızı bu bölgeye götürdüklerini de ifade etti. Sohbete katılanlar hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Karaosmanoğlu’na KİHMED’in eski başkanlarından Salim Tekoğul günün anlamına binaen Cemil Meriç’in “Bu Ülke” kitabını hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu’da en güzel hediyenin kitap olduğunu bir kez daha hatırlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826