KARAOSMANOĞLU, ‘’ÇOCUK EVRENİN TA KENDİSİDİR’’
 Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliğiyle hazırlanan ‘’Yenidoğan Günleri’’ konulu programların birincisi ve ‘Hemşireler Günü’’ kutlaması, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Mali İşler Başkanı Op. Dr. M. Coşkun Güler, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı ve çok sayıda  davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Unutmayalım ki bir çocuk insanlık, dünya ve hatta evrenin ta kendisidir. Yavrularımız değerlidir ve sağlıklı büyümelidir. Büyükşehir olarak elimizi taşın altına koyarak “Yenidoğan” bölümlerinde çocuklarımızın ihtiyaçlara dönük taleplere cevap vermek istiyoruz” dedi.

 

SAĞLIK CAMİASININ MİSYONU ÇOK ÖNEMLİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:  “Hemşireler Gününüzü kutluyor, meslek ve hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Sağlık demek devlet demektir. Sizler en zayıf anımızda bizlerin yanında olanlarsınız. Şefkat ve sevgi dolu ilginizle bizlere şifa veriyorsunuz”  derken, tüm çocukların sağlıklı doğmasını arzu ettiğini de ifade ederek, “Yanlış uygulamalar neticesinde veya farklı durumlarda çocuklarımızın engelli bir şekilde dünyaya gelmesine neden olunmaktadır. Ancak günümüzde çok şükür bu oranlar çok azaldı. Sağlık camiamızın misyonu her durumda çok ama çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

YENİDOĞAN SARILIĞINA YAKLAŞIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Doç. Dr. Ayla Günlemez, Uzm. Dr. Elif Şahin, Hemşire Elif Demir, Sevda Önen, Fatma Tuncer Çelekoğlu, Ebru Çakır’ın “Yenidoğan Sarılığına Yaklaşım” başlığı altında ele aldığı “Yenidoğan” eğitiminin hemen ardından yapılan plaket töreninde konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Geleceğimizin temsilcileri çocuklarımızın sağlıklı doğmaları ve hayatlarını sağlıklı devam ettirmesi ile sağlık  sıkıntılarının  yaşanmaması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Siz sağlıkçılar en sıkıntılı anımızda bizlere dokunan yardım edenlersiniz. Hemşireler gününüzü kutluyor, gününüzün hayırlı bereketli olmasını diliyorum’’ açıklamasını yaptı.

 

BAŞARILI PERSONELE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte, hemşireler için hazırlanan teşekkür plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, genç hemşire adaylarının müzik dinletileri, halk oyunları ve doğumhane ebelerinin hazırladığı skeç ve tüm misafirler için hazırlanan kokteyl ile sona buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun tüm sağlık personelinin kendilerine gelen ve sigara kullanan hastalara sigarayı bırakmalarını tavsiye etmelerini istediği birliktelikte etkinliğe destek veren katılımcılara ve başarılı personele teşekkür belgesi de verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817