KARAOSMANOĞLU:  DARICA’DAKİ OKULLARI ZİYARET ETTİ
  

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca’da eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Anadolu Lisesi ile Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve beraberindeki heyet okullarda inceleme yaptı ve öğrencilerle bir araya geldi.

 

ASLAN ÇİMENTO’YA KONUK OLDU

İlk olarak Aslan Çimento’ya konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, Okul Müdürü Mehmet Gül, Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Kolsuz ve okulun öğrencileri tarafından karşılandı. Okulu gezerek detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, kapalı spor salonunda da inceleme yaptı ve öğrencilerin dersine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onarım bütçesi çıkan okulun, bahçe ve çevre düzenlemeleri konusunda çalışma yapılması için Başkan Karaosmanoğlu yetkililere talimat verdi.

 

İKİNCİ ADRESİ DARICA İMAM HATİP LİSESİ OLDU

Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bölgenin en iyi okulu olmasını isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Okul Müdürü Musa Kartal’dan brifing aldı. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için hepimizin çok çalışması gereğini özellikle vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bilgi ve hakikat karşısında bir VAV kadar mütevazi; her türlü cehalete karşı bir ELİF kadar dik durmalıyız anlayışıyla eğitimimizde vizyonel bir bakış geliştirmeliyiz. Geleceğimizin en önemli insan kaynağını gençlerimizin donanımlı, bilgili, ahlaklı ve özgür fikirlere sahip nesil olarak yetiştirmeliyiz” açıklamalarını yaptı.

 

“YAVRULARIMIZA ŞEFKATLE DAVRANACAĞIZ”

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu ifade eden ve öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu buradaki konuşmasında, “Sosyal hayatımda mesleğim sorulduğunda öğretmenim diyorum. Belediye başkanlığı zaten meslek değildir. Okulumuzun yeni olması ve fiziki anlamda yeterli düzeyde olması bizleri çok sevindiriyor. Bizlerin de okulumuzun yapımında katkısı oldu. Asıl okullarımızı güzelleştirecek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizdir. Her öğretmen bir abla, anne ve babadır. Yavrularımıza şefkatle davranacağız” diye konuştu.

 

 

“BİLGİ VE KARAKTER EĞİTİMİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Farklı ailelerden gelen her öğrencinin tüm ruh yapısıyla bizim çocuğumuz olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Onları hayata nasıl hazırlarız bunu düşüneceğiz. Ahlak, bilgi ve karakter eğitimini çok önemsiyorum. Değerler eğitimine ağırlık vererek gençlerimizin kötü alışkanlıklara gitmesinin önüne geçeceğiz. Kibir, gurur ve kendisini küçük görme gibi olumsuz özellikleri öğrencilerimizden uzak tutacağız. Bu konuda sizlere önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın her biri farklı mesleklere gidecek. Ama önemli olan doğru değerlerle hareket etmesidir. Eğitimde geçmiş yıllara göre çok şanslıyız. Benim öğretmenlik yaptığım dönemlerde 81 kişilik sınıfta ders veriyordum” diyerek sözlerini tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve idarecileriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817