Karaosmanoğlu; "Derince Kültür ve Sanatın Merkezi Olacak"

1071 AK Merkez Yükseliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi’nde inşası devam eden 1071 Anadolu Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 1071 kişilik konferans salonuyla Kocaeli'nin en önemli merkezleri arasında yer alacak olan Anadolu Kongre Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen başkanlar, projede gelinen son durumla ilgili bilgi aldı. Derincelileri yılın 365 günü kültürel ve sanatsal faaliyetlerle buluşturacak olan proje konferans salonu dışında bünyesinde yer alan otopark, kütüphane, kurs merkezleri, çocuk ve gençlik eğlence merkezleri gibi donatılarıyla da çok önemli bir kompleks olma özelliğine sahip.

Katlı Otopark Tamamlanıyor

1071 AK Merkez projesinin çok amaçlı olarak vatandaşlara hitap edeceğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “İlçemiz için çok önemli bir ihtiyaç olarak gördüğümüz projemizi hizmete sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu projemiz sadece konferans salonu ve sosyal donatıları ile değil, katlı otoparkı ile de ilçemizdeki trafik sorununa katkı sunacak. 400 aracın yer alacağı dört katlı otoparkımızı büyük oranda tamamladık ve ilk etapta hizmete açmayı planlıyoruz. Yaptığımız her çalışma, her hizmet Derince halkının mutluluğu için. İnşallah Derince’mize yakışan bu kongre merkezimizi en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Derince’nin İhtiyacı Olan Proje

Kongre merkezinin Derince için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yaptığı açıklamada projenin ilçeye değer katacağını ifade etti. 1071 AK Merkez’in Derince’ye hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Başkan Karaosmanoğlu, “Derince’nin böylesi bir kültür ve sanat merkezine ihtiyacı vardı. Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’un Derince’ye kazandırdığı Kongre Merkezi inanıyorum ki çok güzel olacak ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek. Derince ilçemizi kültürel faaliyetlerin merkezi yapacak olan projemiz çok önemli toplantıların, etkinliklerin ve sergilerin yeni adresi olacak. Ortaya çıkan bu eser uzun yıllar boyunca halkımıza hizmet verecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817