KARAOSMANOĞLU DUBAİ’YE KARŞI MI ?

 

Dubai Port (DP) World Yarımca, bölgede yeni yapacağı Konteyner Terminal Projesi ile ilgili düzenlediği halkı bilgilendirme toplantısını Kızılkaya Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya DP World Ceo’su Nichola Silveria da katıldı. Katılımın sınırlandırıldığı toplantıda  an an gerginlikler yaşandı.

 

Ahmet YARAR

 

DP World’un yapacağı yeni yatırımla ilgili bilgilendirme toplantısı, Kızılkaya Restaurant’ta başladı. Herkesin katılımına açık toplantıda; yerin dar olması nedeniyle izleyici sayısı 50 kişiyle sınırlandırıldı. İzmit Körfezi kıyısına yapılacak yeni tesisle ilgili DP Yarımca yetkilileri, vatandaştan gelecek soruları yanıtladı.Gerçekleşen Toplantıya, çevrecilerin, doğa koruma derneği temsilcileri ilgi gösterdi. Körfez Belediye Meclis Üyeleri Tuman Kayalı ve Tayfun Balıkçı, Chp  İl Başkan yardımcısı ve aynı zamanda CHP il Başkanlığı sağlık ve çevre komisyon başkanı Muzeyyen Tan ve ekibi katıldı.

 

“650 KİŞİLİK İSTİHDAM”

DP World adına sunum yapan Doğuş Durhan konuşmasında çevreye önem verdiklerini vurguladı. Durhan;” Bizim dünya genelinde toplam 65 limanımız bulunuyor ve 30 bin çalışanlı bir aileyiz. Buradaki projemiz 46 hektar alan üzerine kurulacak ve buradaki insanlara 650 kişilik istihdam sağlayacaktır. Bünyemizde 103 aracın aynı anda park alanını sağlayacak, tır parkımız olacaktır. Ve bölgedeki trafiği rahatlatmak adına bir kavşak yaptık. Bunun da kısa zamanda projesi tamamlanacaktır.

“SES OLMAYACAK”

İnşaat yapımı esnasında, çıkabilecek sese karşı önlemler alıyoruz. Kimseyi rahatsız etmek gibi bir amacımız yok. Ramazan ayında yapılan yardımlar devam edecek. Bu yapılan yardım insanları etkilemek adına yapılan bir organizasyon değildir. Projemiz kapsamında Denizcilik Yüksek Okulu, Çocuk Parkı ve Uluslar arası Staj projesi var.

TAN;”BAKAN PROJENİZE KARŞI”

Chp  İl Başkan yardımcısı ve aynı zamanda CHP il Başkanlığı sağlık ve çevre komisyon başkanı Muzeyyen Tan söz alarak DP World’u eleştirdi. Tan konuşmasında;” Önceden Körfez’de Kiraz bağları vardı. Burada yeşilin her tonunun bulunurdu. Ancak şuan geldiğimiz konumda her yer herkes tarafından istila ediliyor. Bakanımız Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu projenize karşı siz hangi haklı bu kenti kirletiyorsunuz”dedi.

“İNSANLARI KANDIRIYORSUNUZ”

Eren Atış isminde bir vatandaş ise DP Wolrd’un insanları kumanya ile kandırdığını iddia etti. Atış konuşmasında;” Türkiye Cumhuriyeti Adaletine saygınız yok. İnsanları parayla satın alarak cebinizi dolduruyorsunuz. Denizimizi dolduruyorsunuz. Kime sordunuz? Size bizim yaşama alanlarımızı katletme hakkını kim veriyor. Mahkeme kararı ortada nasıl oluyor da çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. 50 kişi ile sınırlıyarak bir toplantı yapıyorsunuz. İnşaat alanınıza uzak bir yer. Halktan kimse yok. Neyin peşindesiniz siz”dedi.

KILIÇ;“KANUNA KARŞI SAYGIMIZ VAR”

DP World üst yöneticisi Yüksek İnşaat Mühendisi Haydar Kılıç Eren Atış’ın sorularını yanıtladı;” Bizim her zaman devletimizin yasalarına ve kanunlarına saygımız sonsuzdur. Eğer öyle olmasa şuan inşaatımız bitmişti. Kanuna olan saygımızdan dolayı her karara saygılıyız. Kimseyi parayla satın almamız diye bir şey söz konusu olamaz. Tüm haklarımız %100 yasalara uygundur. Her attığımız adımda çevreye olan saygımızı koruyoruz. Bu toplantı bir ÇED toplantısı değil. ÇED toplantısı yapılacağı zaman elbette halkımızla birlikte olacağız”dedi.

“SİLVERİA;” AMACIMIZ SİZE ZARAR VERMEK DEĞİL”

Toplantıya DP World Ceo’su Nichola Silveria da katıldı. Tercümanı ile toplantıya katılanlarının sorularını yanıtlayan Nichola Silveria;” Dünya çapında çalışan kurumsal ve kendini ispatlamış, insanlar ile iyi diyalog kurabilen bir kuruluşuz. Amacımız para kazanmak adına kimseye zarar vermek değildir. Dünyanın dört bir köşesinde; Brezilya, İtalya gibi ülkelerin şehir merkezlerine yakın limanlarımız var. Kimsenin çevresine zarar vermiyoruz. Size zarar vermek için burada değiliz. Şikayeti olan form doldurabilir”dedi.

 

DP World’un yapacağı yeni yatırımla ilgili bilgilendirme toplantısında sık sık gergin anlar yaşandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817