banner2779
banner2752
banner2750

 Karaosmanoğlu  ‘’Dünya şampiyonlukları getiren salonlar inşa ediyoruz’’

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da inşa edilecek dev spor salonu için temel atma töreni gerçekleştirildi. Darıca İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde toplam 10 bin 215 metrekare kullanım alanına sahip olacak spor salonunun temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu” İnşa edeceğimiz bu eserler, yaptığımız bu yatırımlar geleceğe yönelik ümitlerimizi daha da artırıyor. Bu nedenle beden sağlığı için yapılan bu yatırımlar; aynı zamanda geleceğin modern ve model Kocaeli’sinin ve büyük Türkiye’sinin de temeli olacaklardır.” dedi.

 

TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya verdiği önem doğrultusunda kent geneline spor mekânları kazandırma hamlelerini sürdürüyor. Bu kapsamda Darıca ilçesine de bin 800 kişilik spor salonu hayata geçiriliyor. Bölgenin spor faaliyetleri açısından önemli bir eksiğini giderecek spor salonunun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter İlhan Bayram, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, KASKF Başkanı Murat Aydın ve STK temsilcileri katıldı. Başkan Karaosmanoğlu yüklenici firmadan, spor salonunun 15 Temmuz 2019’a kadar bitireceğine dair söz aldı.  

 

SAĞLIKLI GENÇLİK İÇİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sporu ve sporcuları desteklediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu” Büyükşehir Belediyemizin bu konuda aldığı ödüller, kazandığı başarılar kentimizin önünü açarak daha büyük başarılara imkân sağlıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar amatör spor kulüplerimize 10 milyonlarca lira malzeme yardımı yaptık. Okullara yaptığımız malzeme yardımları, inşa ettiğimiz spor salonları ile gençlerimizin hem sağlıklı bir beden yapısına kavuşmasını, hem de zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamış olduk” ifadelerini kullandı.

 

SPORA TEŞVİK EDİYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti “Alanı müsait okullara kapalı spor salonu inşa ediyoruz. Her isteyen okula masa tenisi seti hediye ediyoruz. Gençlerimizin hem ruhsal, hem de fiziksel gelişimine katkıda bulunmuş oluyoruz. Her ilçeye spor salonları, yarı olimpik yüzme havuzları yapıyoruz. Köylere dahi spor aletleri koyarak, genç yaşlı bütün hemşehrilerimizi spor yapmaya ve sağlıklı bir ömür sürmeye teşvik ediyoruz. Onlar da Kocaeli’nden dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarak göğsümüzü kabartıyorlar. Şanlı bayrağımızı göndere çektiriyorlar. Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin inşa etmiş oldukları spor tesisleri ve yaşam alanları ile şehrimizi, dünya çapında yeni başarılara imza atmaya hazırlıyoruz. İşte daha üç gün önce, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’umuzun başarılı sporcusu Zeynep Çelik Aydın kızımız; Portekiz’de dünya şampiyonu oldu. İnanıyorum ki Kâğıtspor’un şimdiye kadar aldığı pek çok dünya ve olimpiyat şampiyonluğunun devamı gelecektir.”

 

BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI

Bodrum, zemin ve tribün kat şeklinde inşa edilecek olan yapı, pek çok sporun yapılmasına imkân verecek. Proje tamamlandığında, yapının bodrum katında 55 araçlık otopark yer alacak. Bu katta ayrıca iletişim odası, mekanik oda, mescitler, giyinme odaları ile duş alanları ve depolar bulunacak. Zemin katta ise bin 126 metrekare alanda basketbol ve voleybol sahası oluşturulacak.   

 

BİN 800 KİŞİLİK TRİBÜN

Zemin katta ayrıca VIP odası, sporcu girişi, plates-aerobik salonu, fitness salonu ve çok amaçlı salon yer alacak. Bu katta ofis, antrenör odaları, hakem odaları, müdür odası, ilk yardım odası, basın toplantı odası, haberleşme odası,  güvenlik odası, mutfak, kantin, 6 adet soyunma- duş-wc alanları, engelli soyunma- duş-wc alanları ve depo bulunacak. Yapıda bin 800 kişilik seyirci tribünü oluşturulacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751