KARAOSMANOĞLU: EĞİTİMİN VE ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince KO-MEK Merkezini ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya geldi. Dikiş ve Kuran-ı Kerim kursiyerleri başta olmak üzere tüm merkezi gezen Başkan Karaosmanoğlu’na Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir eşlik etti. Kursiyerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu ziyarette, “Eğitimin yaşı, öğrenmenin ise sınırı yoktur. Bu nedenle amacımız, çağın gereklerine uygun bilgi ve beceriyle donanımlı olmanıza katkı sağlamaktır. Eğitim beşikten mezara kadar devam edecek olan bir süreçtir” dedi.

 

“KO-MEK ARTIK HALK ÜNİVERSİTESİ OLDU”

Kocaeli’mizdeki hemşerilerimizin hayatına yeni bir soluk getirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşımızın sosyal yaşamında eksik kaldığı notalarda katkı sağlamak için KO-MEK’i 2005’te kurduk. Günümüzde ise KO-MEK artık bir halk üniversitesi oldu. Burada kurs gören mezunlarımız, iş arayan değil, aranan insanlar oldular. Eğitimden mahrum kalmış bir kadınımızın, okuma-yazma öğrenmesi, bilgisayarla tanışması, yahut biçki-dikiş öğrenerek, aile bütçesine katkı sağlaması ve hatta Kuran-ı Kerim okumasını öğrenmesi bizim için en büyük mutluluktur” şeklinde konuştu.

 

“İNSAN MERKEZLİ EĞİTİM SİSTEMİ”

‘’Bizler için büyük bir bahtiyarlığın burada kursiyerlerimizin mutlu ve yeni bir şeyler öğrenmesidir’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK insan merkezli eğitim sistemidir. Ben KO-MEK’e bundan dolayı ‘Halk Üniversitesi’ diyorum. KO-MEK’in en önemli işlevi kadınlarımızın sosyal hayata dahil olmalarıdır. Kurslarımızla hanımefendilerin aile ekonomisine, toplumsal verimliliğe katkı sunmasına vesile oluyoruz. Kocaeli’ni dünden daha ileriye taşıyacak çalışmalar yapıyoruz. Eğitimlerimize yoğun talep gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817