Karaosmanoğlu “Eli öpülesi imanlı bir eş”
 Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 2014-2015 sezonu şampiyonluk kupalarının ve başarı plaketlerinin dağıtıldığı törende bir konuşma yapan Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Muş’un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız için, “Televizyondan cenaze törenini izleyince hüngür hüngür ağladım. Binbaşımızın eşi konuştukça o asil duruşu bir kez daha gördüm. Şehit olan Binbaşımız Arslan Kulaksız’ın hanımını na’şın başında öyle bir vakurdu ki. O hain pusuda yanında olan eşi Sibel Hanım, şehit Arslan’ın naaşı başında dik duruyor, ağlıyor ama dimdik konuşuyor. Eli öpülesi imanlı bir eş ve anne olarak konuşuyor” dedi.

 

“ARSLAN’IM SANA ZATEN ŞEHİTLİK YAKIŞIRDI”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına,  “Şehidimizin eşi kahraman kocası Binbaşımız için “Arslan’ım sana zaten şehitlik yakışırdı” diyor. Şu sözü görüyor musunuz? Bir anneyi, şehit eşinin vakurluğunu görüyor musunuz? Ağlayarak dinledim. Hüngür hüngür ağladım. Allah’ım ne güzel, ne bilinçli ve ne şuurlu bir anne ve eş. İşte toplumuzda böyle anneler ve babalar yetiştirmeliyiz. Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde insanlığa iyi örneklerle doludur. Barışı, medeniyeti ve hizmeti getirdik. Kardeşliği öğretmeye çalıştık” diyerek duygularını ifade etti.

 

“BİNBAŞI ARSLAN EŞİNE KENDİSİNİ SİPER ETMİŞ”

 

Şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın aynı saldırıda kolundan yaralanan çocukluk aşkı eşine kendisini siper ettiği ortaya çıktı. Saldırı anını anlatan Şehit Binbaşı Kulaksız’ın eşi Sibel Kulaksız, “Sağ tarafımızdan bildiğim kadarıyla 8 tane kurşun yağdırmışlar. İkisi yiğidime, biri bana. Ama biri daha gelecekti, yiğidim göğsünü bana siper etti, beni korudu. Şehit mertebesine ulaşırken bir de eşini korudu. Yavrularını öksüz bırakmamak için beni yaşattı” dedi.

“BİZE PUSU KURDULAR”

 

Şehit Binbaşı Kulaksız’ın defnedildiği Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyünde taziyeleri kabul eden eşi Sibel Kulaksız, “Bize pusu yaptılar. Eşime başka türlü zaten gücü yetmezdi onların. Aslandı, yiğitti, adı gibiydi. Korktular. Bize ateş ettiler. Eşim sağ omzunda beni korudu. Bana siper oldu. Beni kurtardı. Göğsünü siper etti ben ölmeyim diye. Kaç defa şehit oldu. Hem kalbinden vurdular. Sonra bana bir şey olmasın diye sağına attı kendini. Yiğidimi vurdular. Adı gibi aslandı. Başka türlü onu tuzağa düşüremedikten sonra vuramazlardı. Korktular yiğidimden” diye konuştu.

 

“TAYİN İSTEMEDİ”

Tayin istemeyip bir yıl daha Malazgirt’te kalmak isteyen eşinin son günlerde yaşanan olaylar üzerine saldırı ihtimaline karşın bütün personelini uyardığını anlatan 2 çocuk annesi Sibel Kulaksız, “Bütün personelini uyarmış. ‘Dikkatli olun, dışarı çıkmayın’ diye. Kendisi babayiğitti. Kıyafetleriyle birlikte ikimiz gittik. Beni orucumu açmak için bölüğe götürüyordu. Orucumu açacaktım. Orada eşimi vurdular. Pusuya düşürdüler. Başka yapamazlardı zaten” şeklinde konuştu.

 

 “DİMDİK AYAKTAYIZ”

 

Teyze çocuğu olduğu eşiyle severek evlendiklerini, 15 yaşındaki kızı İrem’in hemşire olmasını istediğini ve cenaze törenine binlerce kişinin katıldığını anımsatıp bölücülere mesaj gönderen şehit eşi Kulaksız, “Arslan gibi binlerce, 100 binlerce, milyonlarca insan gelecek. Hepimiz ayaktayız. Dimdik. O bizim öyle dimdik durmamızı isterdi. Gururla ve biz öyle duruyoruz. Bizi yıkmadılar, yıkamazlar” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817