banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU, ‘’EN GÜZEL HEDİYE KİTAPTIR’’
 Dilovası, Çayırova ve Darıca temsilcilikleri olan Nida Vakfı, 2012 yılında Gebze’de kurularak hizmet vermeye başlamasıyla, gençlik üzerinde sürdürdüğü çalışmalarla dikkatleri üzerine topladı. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Yerli, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İnş. Yük. Müh. Asım Aydın ile üyeler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ettiler. Görüşme sonunda hediye edilen kitaplar için memnuniyetini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “En güzel hediye kitaptır. Okuma ve araştırma alışkanlıklarının kazanılmasını yaymak sizlerin ve bizlerin en güzel hizmeti olacaktır” dedi.

 

“VAKFIN AMACI HEPİMİZİN ORTAK ÇABASIDIR”

Nida Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr Yusuf Yerli’nin genel eğitim, sağlık ve bilimsel araştırma ve geliştirmenin yanında sosyal yardım amacı güttüklerini ifade ederken, asıl özel amaçlarının, “Milli, ahlaki, dini ve tarihi değerlere bağlı kalarak ilmin ve ilmi çalışmanın yaygınlaşmasını, fertlerin bu esaslara göre yetişip şahsiyet kazanmasını sağlamaktır. Yani değişen şartlar, gelişen teknoloji ve sanal alemler dünyasında doğup büyüyen bir toplumun hususan yeni neslin manevi değerlerine bağlı vatanını ve milletini seven ve fayda veren bir toplum hale gelmesi için gayret sarf etmektir” olduğunu açıkladı. Başkan Karaosmanoğlu’da Büyükşehir Belediyesi’nin bu amaçla eğitim noktasında hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Nida Vakfı’nın amacı hepimizin ortak çabasıdır” açıklamasını yaptı.

 

“EĞİTİMDEN BAŞKAN ÖNEMLİ BİR HİZMET YOKTUR”

Ülkesini, insanını ve Allah’ını seven sağlıklı nesillerin yetişmesinin önemini ve değerini ortaya koyan Başkan Karaosmanoğlu, “Hükümetler eğitimde bütçe ve imkânlar verirken, insanımıza da büyük görevler düşüyor. Bu durumun sizlere de yüklediği büyük sorumluluklar var” dedi. Gebze’de lise talebelerin ve üniversitelilerin misafir kaldığı, umumi sohbet ile konferansların gerçekleştirildiği büyük kültür merkezlerinin yanı sıra Dilovası’nda da kız lise öğrencilerin misafir kaldığı, yine sohbet ve konferansların yapıldığı misafirhanelerin Nida Vakfı tarafından hizmete alındığı belirtilmesi üzerine Başkan Karaosmanoğlu’da, “Her gencimize Kur’an-ı Kerim-i ve Siyer-i Nebi’yi öğretelim. Yavrularımızın Allah’a bağlılığın ne kadar güzel ve mutluluk verici bir şey olduğunu öğrenmelidirler. Gençlerimiz Peygamberimizi örnek almalıdırlar. Eğitimden başka önemli bir hizmet yoktur” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751