banner2752
banner2750
banner2776

Karaosmanoğlu, ‘’Engelli çocuklarımız bizim de evlatlarımızdır’’
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Otizm Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Eşi Behiye Karaosmanoğlu’nun da eşlik ettiği birliktelikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Engelli çocuklarımız bizim de evladımızdır. Sadece size emanet değil bize de emanettir” dedi.

 

“KADINLARIMIZ BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR”

Birliktelikte bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak engelli ailelerimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Kadınlarımız bizim başımızın tacıdır” ifadelerini kullandı. Gebze Otizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda engelli anneleri tarafından karşılanan Karaosmanoğlu, samimi ve içten geçen birlikte Gebze’de engellilerle ilgili önemli projelerin ortaya koyulacağını da vurguladı. Gebze Otizm Derneği Başkanı Mutlu, otizmli bireylerin öz bakım da dahil olmak üzere  bütün kişisel gelişim olanaklarının sağlandığı, kendilerini birey olarak ifade edebildiği, bağımsız olarak toplumsal yaşama katılmasının önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını belirtti.

 

MUTLU, “ENGELLERİN ORTADAN KALDIRILMASINI AMAÇLIYORUZ”

Mutlu ayrıca, “Otizmli insanların yaşam güvencelerinin sağlandığı, ailelerin destek mekanizmalarının geliştirildiği, dışlanma ve ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir yaşamın gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz.  Aynı zamanda yaşamlarının devlet tarafından garanti altına alındığı koşulları oluşturmayı da hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Birliktelik Başkan Karaosmanoğlu ve Behiye Hanımın otizmli bireylerin annelerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıtmasıyla tamamlandı. Gebze Kaymakamımız Mehmet Arslan'ın eşi Emine Arslan ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker'de birliktelikte hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680