KARAOSMANOĞLU: ESKİ RUH, GÖNÜL HOCALARIYLA GERİ GELİR
 İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekaroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu birliktelikte, “İmam Hatip okullarını kapatmaya dönük girişimler başta milletimizi rahatsız eder ve halkımızda bu duruma asla izin vermez, vermedi de zaten. Günümüzde sıkça duyduğumuz imam hatip okulları için “eskiden farklı bir ruh vardı” söylemi gönül hocalığının geri gelmesi ve çoğalmasıyla olacaktır” dedi.

 

ZOR ZAMANLAR GERİDE KALDI

Sayılarında ciddi bir şekilde düşüş yaşanmasına rağmen İmam Hatip okullarının milletin çabalarıyla ayakta kaldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu” Son birkaç yılda imam hatiplerin önü açılınca okullara vatandaşımız tarafından ciddi bir rağbet oldu, olmaya devam ediyor. Yaşama biçimimizdeki değişimlerle özellikle fedakârlık ve gençliğin iyi yetiştirilmesi noktasında eğitim kadrosunda aşkın eksilmesi olumsuzluklar olarak gördüğümüz bir tablodur. Şimdi o geçmişteki büyük ruh ancak yaşı ne olursa olsun gönül hocalarının ortaya çıkmasıyla sağlanacaktır. Bu öğretmenlerimiz her öğrencisini önemseyen, onun hayatında sorumluluk alabilen varsa problemlerini çözebilen, gençlerin gelişimine katkı sağlayan kadroların o bahsedilen eski ruhun geri kazanılması için çalışmalıdır” diyerek konuştu.

 

HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEYELİM

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Başkanı Sabahattin Yamak’ın ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği ziyarette açıklamalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eğitim kadromuzda yaşanacak büyük gelişimin yanı sıra eğitimin kalitesi de ayrı bir önem taşıyor. Tembelliği bırakarak, çok çalışacağız. Her şeyi devletten beklemek çalışmalarımızın bereketini kaçırır. Eğitimde bizler başta olmak üzere, vakıflar, dernekler ve STK’lar bu durumu dert edinmelidir. Biz bu derdi ve sevdayı gerçekleştirdiğimiz projelerle gösteriyoruz. Ahlaklı, dürüst, gelişime açık ve ileri görüşlü gençler yetiştirmek temel amacımızdır” açıklamasını yaptı.

 

FARKLI YAŞAM TARZLARINA SAYGILI GENÇLER

Vesayetçi anlayışların İmam Hatipleri değişik bahanelerle değersizleştirme ve ötekileştirme çabalarına kadim milletimiz gereken cevabı zamanı geldiğinde verdiğini özellikle belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Anadolu insanımız bu tür girişimlere tam zamanında müdahale ettiğini her zaman gördük. Halkın kendi emekleriyle kurduğu tarihine ve değerlerine sahip çıkan bu okulları korudu ve kolladı. Şimdi bu okulların niteliğini arttırarak başarı noktasında daha yukarılara taşımalıyız. Burada şu uyarıyı yapmak istiyorum. Başarıyı sadece “akademik başarı” olarak görülmesi bu okulların önündeki en büyük yanlışlıklardır. Her bir gencin kendi dünyasında bir değer olduğunu, yavrularımızın iç dünyasındaki hayallerin ve yeteneklerin ortaya çıkarılması gerekir. Bunun yanı sıra özel yeteneklerin dış dünyaya çıkartılmasını çok önemli buluyorum. Çocuklarımızın sanatta, bilimde, ilmi çalışmalarda, sporda ve sosyal faaliyetlerde başarılı olacağını bilmeliyiz. Aynı zamanda farklı yaşam tarzlarına saygılı gençlerin oluşmasında eğitim çalışmalarına daha çok destek çıkalım” diye konuştu.

 

GELECEĞİN ÖNDERLERİNİ YETİŞTİRMELİYİZ

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekaroğlu yazdığı Said Halim Paşa’nın “Ahlak ve Siyaset Düşüncesi” adlı kitabını, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na hediye ettiği görüşmede özellikle, geleceğin önderlerinin yetişmesi noktasında çalışmalar yapılması gereği vurgulandı. Başkan Karaosmanoğlu bu konuda, “Hepimizin ufkuyla birlikte gelecek noktasında yeni beyinlere ihtiyacımız var. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Farklı okularda eğitim gören yavrularımız ve imam hatip okullarında okuyan öğrencilerimiz bu ülke için sorumluluk alacaklar ve daha müreffeh bir vatan için çalışacaklar. Önder kişilerin her alanda yetiştirilmesi dünya ve bizlerin için önemini belirtmek isterim. 2023, 2053 ve 2071 gibi kilometre taşlarına geleceğin gençleriyle ulaşabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı. ÖNDER yönetimi Başkan Karaosmanoğlu’nun eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, karşılıklı fikir alışverişinin ardından görüşme sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817