banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Karaosmanoğlu, ‘’Geleceğimiz sizlersiniz’’
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Fen Lisesini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Yerel yönetimlerin ve Belediye Başkanlığının çalışma şekli hakkında söyleşi gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerden gelen soruları da içtenlikle cevapladı. Öğrencilere “Geleceğimiz sizlersiniz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlere ülkelerine karşı sorumlu olduklarını hatırlattı.

 

“SİZLER ÜLKEMİZİ DAHA İLERİ GÖTÜRECEKSİNİZ”

Kocaeli Fen Lisesi Müdürü Mesut Tekin, Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Kızılkaya ve okulun yöneticileri tarafından karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerin sıcak ilgisiyle karşılaştı. Karşılıklı keyifli sohbetin gerçekleştiği birliktelikte, Başkan Karaosmanoğlu hayat tecrübelerinin yanı sıra Belediyecilik çalışmaları hakkında öğrencilerle bilgiler aktardı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu öğrencilere “Sizler ülkemizi daha ileri götürecek neslin temsilcilerisiniz. Eğitimin yaşı ve yeri yoktur. Hayatın her safhası her bölümü eğitiminiz bir parçası olacaktır. Evinizde ki anne babanız başta olmak üzer aile büyükleriniz sizlerin ilk eğitmenleridir. Faydalı olan bilgi, donanım ve birikim olarak size muhakkak geri dönecektir. İlerleyen yıllar size emeklerinizin karşılığını mutlak ödeyecektir” diye konuştu.

 

“MATEMATİĞİ DAHA ÇOK SEVİN”

Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli Fen Lisesi öğrencileri olarak Matematik ve diğer derslere karşı ilginizin olduğunu biliyorum. Ancak fen bilimlerinin ve matematiğin dünyanın temeli olduğunu hatırlatmak isterim. Bu nedenle özellikle matematiği daha çok sevmenizi istiyorum. Aranızdan geleceğin bilim insanları başta olmak üzere, ticaret ve yönetici olacak insanlar yetişecek. Ülkemizin daha ileri noktalara gelebilmesi için sizlere büyük görev düşüyor” dedi. 

 

“ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ ÇOK SEVİYORUM”

İnsanları çok sevdiğini ancak çocuklara ve gençlere karşı sevgisinin daha fazla olduğunu ifade eden Başkan Karaosmaoğlu, “ Öğretmenlerinizi sevdiğiniz sürece daha başarılı olacaksınızdır. Derslerinizde onların büyük tecrübesinden muhakkak faydalanın. Hayatınız boyunca aranan insan olun. Mesleğin en güzelini seçeceğinizi biliyorum. Ama hayatınız boyunca yapacağınız işlerde doğayla bütünleşik hareket edin. Bunun için sıradan bir belediye başkanı olmak hiç istemedim. Bunun için iyi bir ekiple, çok çalışarak başarılı olmak için mücadele ettik” sözlerini sarf etti.

“YÖNETİM ÇÖZÜMDEN YANA OLMALI”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öğrencilerden gelen bir soru üzerine, “Yönetici çözümden yana olmalıdır. Mazeretlerin arkasına asla sığınılmayacağı gibi başarının yerini de asla tutmaz. Önümüze engeller çıktığında yılmayacak, inandığınız hedefe ulaşmak için daha çok çalışacaksınız. Başarı ancak bu şekilde elde edilir. Alın teri dökülmeden çalışılmadan başarı elde edilemez. Kararlı ve özgüvenli olacağız ve keşke demeyeceğiz. Bizlerde Büyükşehir Belediyesini yönetirken bu hususlara dikkat ediyoruz. Önümüzü çıkan ve çıkartılan engellere rağmen, hizmet etmekten asla vazgeçmiyoruz. Planlı ve kurumsal anlayışa uygun, çalışma arkadaşlarımızla yoğun bir tempoda sizlere hizmet üretmeye çalışıyoruz” dedi.  

 

YAŞANABİLİR ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kocaeli’nin geçmiş dönemlerde ki durumunun hale hatırlanabileceğini sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle daha yaşanabilir bir kent için çalışıyoruz. Her beraber daha güzel bir Kocaeli oluşturmak, ancak sizlerle olacaktır. Yarınlarda sizler bizlerin yaptıklarının daha iyilerini yapacağınıza inanıyorum. Şu anki gençler yarın ki ülkemizin sorumluları olacaksınız. Ahlaklı, kararlı, özgür ve inançlı bir gençliğin oluşması için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için yüzme havuzları, spor salonları, okullara dönük eğitim alanları yapıyoruz. Hepsi sizlerin daha iyi yetişmesi için” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826