Karaosmanoğlu ‘’Geleneksel Sanatlarımız Nesilden Nesile Aktarılıyor’’

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezini ziyaret etti. Hat, tezhip, minyatür, katı’ ve ebru gibi geleneksel Türk süsleme sanatlarının öğretildiği merkezde öğrencilerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, eğitmenlerden de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Karaosmanoğlu’na eğitmenler tarafından hat ve ebru gibi geleneksel Türk süsleme sanatları eserleri hediye edildi.

 

BAŞKAN’DAN KÜLTÜR, SANAT MERKEZİ MÜJDESİ

Geleneksel sanatların yaşatılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek gelecek kuşaklara aktarılmasını, kamuoyu nezdinde bu sanatların bilinmesini, önemsediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarının sağlanan imkanlarla ve eğitim olanaklarıyla son on yılda rağbet gören bir sanat dalı haline geldi. Öğrencilerimize de bir müjde vermek istiyorum. Taşlı Değirmen’de içerisinde derslikler ve sergi alanlarının yer alacağı bir kültür, sanat merkezinin çalışmalarını sürdürüyoruz. En kısa zamanda da bu projemiz için Kocaeli Bilim Merkezi yanında restorasyon çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

 

GELENEKSEL SANATLAR YAŞATILIYOR

SEKA kültür alanında hizmet veren Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde geleneksel sanatlarımız öğretilerek nesilden nesile aktarılıyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda eğitim alan 17-55 yaş arasındaki 81 öğrenci de merkezde, alanında uzman eğitmenlerden Geleneksel Türk Süsleme Sanatları’nı öğreniyor. Merkezde eğitim alan öğrenciler tarafından yapılan sanat eserleri gerek Kocaeli’de gerekse il dışında çeşitli sergilerde sergileniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817