Karaosmanoğlu; ‘’Gençlerine Sırtını Dönen Bir Milletin İstiklali Tehlikededir’’

 

 

Eğitim kurumlarını her fırsatta ziyaret eden ve eksiklikleriyle yakından ilgilenerek milli eğitime ürettiği projelerle destek veren Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son olarak Başiskele ilçesinde yer alan Şehit Ozan Özen Kız İmam Hatip Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi ve Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği başkanlarını makamında konuk etti. Birliktelikte gençliği ihmal eden, gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin, istikbali ve istiklali tehdit altında demek olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitimde taşın altına elimizi soktuk. Tüm ilçelerimizdeki her okulumuzla yakından ilgilendik, eksikliklerini giderdik, projeler ürettik” dedi.

 

“ŞUURLU BİR NESLİN YETİŞMESİ İÇİN GAYRETİMİZ SÜRMEKTEDİR”

En önemli gündemlerinin eğitim olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “çocuklar ve gençler, liseliler ile üniversiteliler hepsi gözbebeğimiz” diyerek nesle hizmet etmenin nedenli önemli olduğunu ziyarette ifade etti. Okullarına sundukları katkılar ve destekler için Karaosmanoğlu’na teşekkür eden Okul Müdürleri ile Aile Birliği başkanları, Türkiye’nin umudu ve yarınları olan öğrencilere verdiği hizmetlerin önemine değindiler. Bilgiyle donanan, çağın ilerisine giden ve mutlu bir neslin imarı için çalıştıklarını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kılavuz Gençlik Modeli, Bilgi Evlerimiz, Gençlik Merkezlerimiz, Diriliş Kampı, Akademi Lise, Bilim Merkezimiz, SEKA Kâğıt Müzesi ve yüzlerce kültür – sanat programı onlar içindir. Kamplarımızda şuurlu bir neslin yetişmesi için gayretimiz sürmektedir. Bilgiyi kullanma ve ilme sahip olmaları için Büyükşehir Belediyesi yatırımları hız kesmeden devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

“İŞTE BİZİM ARZU ETTİĞİMİZ EĞİTİM MODELİ DE BUDUR”

“Bilgiyi tecrübe ederek, hissederek, dokunarak, keşfederek öğrenmek hepsinden değerlidir” diyerek “Deneyerek Öğreniyorum” projesiyle onlarca okula Fen laboratuvarları kazandırdıklarını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli genelinde; Fen, Biyoloji, Fizik ve Kimya alanında kurduğumuz ve kuracağımız laboratuvarlar, dört dörtlük oluyor. Öğrencilerimiz, burada bilgiye dokunacak. Araştıracak, keşfedecek, deneyler yapacak. İşte bizim arzu ettiğimiz eğitim modeli de budur” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret karşılıklı yapılan istişarenin ardından sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817