KARAOSMANOĞLU: GENÇLİĞİN DİRİLİŞİNİ YENİDEN SAĞLAYACAĞIZ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından projelendirerek önemli bir sosyal proje halen Gençlik hareketinin bir ayağı, Kartepe’nin zirvesinde yer alan Aytepe Yaylasında yapılıyor. Kocaeli’nin her ilçesinden gelerek İzcilik eğitimi alan gençlere aynı zamanda değerler eğitimi de veriliyor. Genç izcilerin eğitim aldığı kampı ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Başkan Danışmanı Veysel Özkaraaslan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan, Antikkapı ve SEKA Park Genel Müdürü Yasin Özlü, Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil eşlik ettiler. Başkan Karaosmanoğlu izcilere yaptığı ziyaret öncesi kampı gezerek, tesis hakkında detaylı bilgi aldı. Genç izcilerin konakladığı çadırlar başta olmak üzere, kampın her noktasını titizlikle inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, “En büyük güvencemiz, geleceğimizin garantisi gençlerimizdir. Onlardan daha güzel daha mübarek bir gelecek hayal edemiyorum. Geleceğimizin hayata iyi hazırlanması, ahlaklı, üreten ve çevreyle iyi ilişkiler kuran güzel gençler olarak yetiştirmek en büyük hayalimizdir. Biz inşallah milletimizin gençliğinin yeniden dirilişini sağlayacağız. Ruhen olacak yeniden diriliş, burada bu kampta sağlanacaktır” dedi.

 

GENÇLERİ DOĞANIN İÇİNDE MİSAFİR EDECEĞİZ

Şehir hayatından beyinleri ve gönülleri yorulan gençleri doğanın içinde misafir edeceklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Çocuklarımızı kuş sesleri ve doğanın bütün güzellikleri arasından misafir ediyoruz. Gençlerimiz burada dinlenecek şehrin stresinden uzak gönlünde heyecan ve sevgi oluşacak bir kamp yeri oluşturduk. Bu sene beş bin gencimizi burada misafir etmeyi hedeflerken, gelecek sene on bin çocuğumuzu burada ağırlayacağız” şeklinde konuştu.

 

BAYRAĞINI ÜLKESİNİ SEVEN GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada ayrıca, “Bayrağını, ülkesini, büyüğünü bilen, küçüğünü seven, vatanperver, insan sevgisiyle dolu gençlik yetiştirmek için buradan bir kıvılcım oluşturacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızla ortaklaşa yaptığımız bu proje izcilik eğitimiyle Türkiye’ye örnek olacaktır. Sadece burayla kalmayacak farklı kamp noktaları da yapacağız. Hayata hazırlanmanın ilk adımı burası olacak. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçları burada ücretsiz olarak karşılıyoruz. Buradan inşallah ülkemize ve insanlığa çok güzel bir hizmet yapacağız” ifadelerini kullandı.

                                                                            

ATEŞ BAŞINDA İZCİLİK MARŞLARI SÖYLENDİ

Yenilen akşam yemeği sonrasında yakılan ateş başında izcilik marşlarına eşlik eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, izcilerle sohbet ederek toplum nezdinde genç izcilere sorunluluklarını hatırlattı. Başkan Karaosmanoğlu burada, “Çocuklarımız, yani sizler bizim en değerli varlığımızsınızdır. En büyük zenginliğimiz ve kazancımız sizleri iyi yetiştirmek, hayata iyi hazırlamaktır. Bedenen sağlam, ruhen sağlıklı, ahlaklı, inançlı, üreten, çevresine faydalı, dürüst ve etkin insanlar olarak yetişmenizi istiyoruz. Bu kampı onun niçin düzenliyoruz. Ben inanıyorum ki çevrenin güzelliği yüzünüze, kalbinize ve hayatınıza yansıyacaktır. İmanlı, ahlaklı, şuurlu bir müslüman ve genç olacaksınız. İnşallah çok sayıda evladımıza farklı farklı kamplar da faydalı olacağız. Yarının yetişmiş insanı sizler olacaksınız. Şuurlu, bilinçli, tarihini bilen gençlerimizin yetişeceği kampımız ismini de Diriliş olarak verdik. İnşallah milletimizin gençliğinin dirilişini yeniden sağlayacağız. Ruhen ve manen yeniden diriliş burada sağlanacaktır. Ahlaktan, bilgiden, irfandan ve ilimden aldığınız güçle karanlıkları aydınlatacaksınız. İnsanlara faydalı olan öncüler olacaksınız. Geleceğin gençleri sizleri model olarak alacak. Bu kampımız bu anlamda çok faydalı olacaktır. Yeni nesilleri de bu şekilde sağlıklı yetiştireceğiz. Kampımız hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817