KARAOSMANOĞLU, GÖÇMEN BÖREKÇİYE KONUK OLDU
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2004 yılında Körfezde küçük bir dükkân da başlayan serüvenini bugün ülke geneline ulaşmış önemli hizmet sektörünün temsilcisi haline gelen Göçmen Börekçi’nin imalathanesine konuk oldu. “Anne Eli Değmiş” sloganıyla yapılan börekler bugün tüm Türkiye tarafından sevilerek yenmesinde ki başarı hikâyesini Göçmen Börekçi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Can Dönmez dinleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Mükemmel bir üretim merkezine haline gelen bu imalathanede, kentimizde ve farklı ilde yaşayan vatandaşlarımızın damak tadına uygun birçok börek ve farklı tatlarda ürenler yapılıyor. Geldik ve gördük ki bu merkezde 150’nin üzerinde insanımız çalışıyor. Bunları yüzde doksanını da kadınlarımız oluşturuyor. Yurt içinde gelişen Göçmen Börek, inanıyorum ki yurt dışında da önemli atılımları olacak, olmalıdır da zaten” dedi.

 

KADIN İSTİHDAMINDA ÇOK ÖNEMLİ ÖRNEK GÖÇMEN BÖREKÇİ’DİR

Göçmen Börekçisinin en büyük özelliği böreğimizin hafif olmasıdır diyen Yönetim Kurulu Başkanı Dönmez, Börekle ilgili insanların akıllarına kazınan ağır yağ kokusunu ve mide yanmasını Göçmen Böreği ile beraber tamamen kaldırdıklarını ifade ederek, “Böreklerimiz fabrikasyon makine sistemiyle değil tamamen ev hanımlarının elinden çıkmaktadır. Bu yüzden müşterilerimiz yıllardır gönül rahatlığıyla annelerinin elinden gibi olan böreklerimizi yemektedirler. Körfez ilçemiz de 3500 m² kapalı alanda ürettiğimiz böreklerimiz Kocaeli başta olmak üzere Sakarya, İstanbul ve Ankara’daki bayilerimiz aracılığıyla müşterilerimize ulaştırmaktayız. Ülke genelinde 51’i aşkın bayisiyle büyümekteyiz” açıklamasını yaptı. İş dünyasında bu sektörde fark oluşturan ustalığın, temiz bir işletmenin ve kaliteli ürünler ortaya koyanların birkaç adım öne çıktığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu işletme ürettiği ürünler haricinde kadın istihdamında gerçekleştirdiği farkındalıkla da dikkat çekmektedir. Bu konuda en iyi örnek olan Göçmen Börekçi, diğer sektörlere de ilham kaynağı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK KALİTELİ BÖREK YAPIYORLAR

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de eşlik ettiği ziyarette çalışanlarla bir araya gelen ve imalathaneyi de gezen Başkan Karaosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Göçmen Börekçi’nin kurucusu Mustafa Dönmez benim okul arkadaşımdı. Çok sevdiğim, güzel ve bereketli bir insandı. Allah’tan rahmet diliyorum. Evlatlarına da onun adına teşekkür ediyorum çünkü ona yakışan bir şekilde hayatlarını ve işlerini sürdürüyorlar. Gezdiğimiz bu imalathanede çok kaliteli börekler yapılıyor. El emeği ürünler birinci sınıf ve sağlık kurallarına son derece uygun bir merkezde üretim gerçekleştiriyorlar. Bu böreği yiyenler bu üretim merkezini de ziyaret edebilirler. Pırıl pırıl çalışma ortamında bütün hemşerilerimize hizmet ederken, kentimizde bu formatta kaliteli bir işletmenin olması da büyük şanstır” diye konuştu.

 

YURT DIŞINA DA AÇILABİLİRLER

Günlük yapılan ve sıcak bir şekilde vatandaşa sunulan bu ürünlerin yurt dışına açılması gereğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sisteminizi bu amaca uygun kurduğunuzda dünyada söz sahibi büyük bir marka olabilirsiniz. Yurt içinde bir marka haline gelmiş her işletme hedeflerini büyük tutmalıdır. Bakınız Devletimizin ve hükümetimizin büyük bir teşvikleri var. Sigorta ödemelerinden birçok alanda önemli teşvikler sunuyor. Ben inanıyorum ki yurt dışında kurulacak bu gibi üretim merkezleri ile yurt dışına da açılmanın yolu bulunmalıdır. Tabi birde farklı bir çalışmayı buradan ifade etmek isterim. Okul arkadaşım rahmetli Mustafa Dönmez adına çocukları da bir vakıf kurdular. Bu vakfın gençlerimizin eğitim ve gelişiminde önemli hizmetler üreteceğine de inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. Ziyaret daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817