banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU, GÖLCÜK’TE BİLGİ EVİ VE KO-MEK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla halka hizmet veren Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi ve KO-MEK merkezini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yetkililerinden çalışmalar hakkında alan Başkan Karaosmanoğlu, ziyaret esnasında Bilgi Evi’nde ki öğrencilerle ve anne okulunda eğitim alan velilerle sohbet etti. Bilgi Evi’nde Anne Okulunda eğitim alan annelere hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitim, beşikten mezara kadardır. Çocuklarımızın en önemli ve ilk öğretmeni annesidir. Anneden başka daha güzel öğretmen kimse olamaz. Her daim kendinizi geliştirerek bildiğiniz ve öğrendiğiniz bütün güzel şeyleri çocuklarınıza öğretin” dedi.

 

ÇOCUKLARINIZI SOSYALLİKTEN ALIKOYMAYIN

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’in de hazır bulunduğu birlikteliklerde annelere yaptığı konuşmada, “Anne okulunda öğrendiğiniz bilgileri evde ve hayatınızın her evresinde uygulamanızı tavsiye ediyorum. Öğrendiklerimizi yaşamalıyız ki bu bilgilerin anlamı olsun. Bilginin yaşantımıza katacağı farklılıkları görecek, daha dolu bir hayatla çevrenize faydalı olursunuz. Zihniniz her daim doğru ve net bilgi ile meşgul olmasını arzu ediyorum. Çocukları sabah okula, akşamları etüde gönderiyorsunuz gerekirse imkânlarınız doğrultusunda özel dersler aldırıyorsunuz. Bunlar neden yapıyorsunuz? Tabi ki eğitim hayatında başarılı olsun diye. Ancak bunları yaparken çocuğunuzun sosyallikten alıkoymayın. Çocuklar ailesine, çevresine, arkadaşlarına ve komşularına ilişkilerini güçlendirsin ve öğrensin” diyerek konuştu.

 

İNTERNETİN KÖLESİ OLMASINLAR

Annelere çocuklarla iyi iletişim kurulmasını, kızmak ve öfkelenmekle çocuk büyütülemeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Şimdiki çocuklar sosyal medyada takılmaktan çevresindeki kimseyle sohbet etme imkânı bulamıyor. Bu duruma dikkat etmenizi istiyorum. Çocuklar arkadaşlarıyla oyun oynaması ve doğayı iyi tanıması gerekiyor. İnternetin kölesi ve bağımlısı olmasınlar. İnternet onlara bağımlı olsun. İstediğiniz doğru bilgiyi internetten elde edebilirsiniz. Ancak saatlerce internette zaman geçirmek her açıdan yavrularımıza zarar verir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ÖĞRENCİLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgi Evi’nde eğitim alan öğrencilerle de yakından ilgilendi. Sınıflarda öğrencilere sorarak öğrencilerin gelişimleri hakkında bilgi sahibi olan Başkan Karaosmanoğlu, “Her daim ifade ettiğimiz gibi sizler bizler için çok önemlisiniz. Geleceğimiz ve ülkemizin yarın ki sorumluları sizler olacaksınız. Sizlerin bilgili ve donanımlı yetişmesini bizler çok önemsiyoruz” dedi. Bilgi Evi öğretmenlerinin özverili çalışmasının da önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlere emanet edilen bu yavrularımızın hayatlarına değer katmak için çok ama çok çalışmanızı istiyorum” diyerek önemli bir hatırlatma yaptı.

 

GÖLCÜK KO-MEK MERKEZİNİ DE İNCELEDİ

Kocaeli’de önemli bir eksiği kapatarak gerek meslek gerekse hobi anlamında birçok eğitim faaliyeti gerçekleştirerek vatandaşların zamanlarını dolu dolu geçirmesine katkı sunan KO-MEK, başlattığı kurslarla on binlerce insanımızın hayatında önemli rol oynadı. Bunlarda bir tanesi olan Gölcük KO-MEK merkezini de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu burada kursiyerlerle bir araya geldi. Onlarla sohbet eden ve kurslardan memnuniyetleri soran Başkan Karaosmanoğlu, Arapça dersine konuk oldu. Burada hangi sebep için bu dersi alıyorsunuz sorusunu sorarak kursiyerlerden cevaplarını aldı. Arapça dili için önemli tespitlerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Bilgisayar ve el becerilerini içeren sınıfları da ziyaret etti. Özellikle resim sınıfında kursiyerlerle de sohbet eden ve çalışmaları inceleyerek zamanlarını bu şekilde dolu geçiren kursiyerlere teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Her daim sizin hizmetinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751