Karaosmanoğlu; ‘’Hayata Olumlu Bakın, Öfke ve Hırsa Mağlup Olmayın’’


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları tarafından projelendirilen Aile Okulu’nun dokuzuncu dönemi, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun katıldığı son dersle tamamlandı. Kursiyerlere altın değerinde tavsiyelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Hayata her zaman olumlu tarafından bakın. Asla öfke ve hırsa mağlup düşmeyin. Sıkıldığınız anlarda doğaya gidin, spor yapın, dua edin. Çünkü ailenin temel taşı huzurdur” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KURSİYERLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Aile Okulu’nun 9. Dönemi, İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan’ın “Medya ve Aile” konusunda verdiği son dersle tamamlandı. İzmit Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen son derste kursiyerleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yalnız bırakmadı.

HAYATA OLUMLU BAKIN

Kursiyerlere hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında Aile ve Huzur kavramları üzerinde durdu. Kursiyerlere “Hayata her zaman olumlu tarafından bakın” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Asla öfke ve hırsa kapılmayın. Sıkıldığınız anlarda doğaya gidin, spor yapın, dua edin. Çünkü ailenin temel taşı huzurdur” dedi.

KADIN ERKEKTEN BİR ADIM ÖNDEDİR

Başkan Karaosmanoğlu ilgiyle izlenen konuşmasında kadın- erkek eşitliği konusunda verdiği çarpıcı örneklerle dikkat çekti. Allah’ın katında her kulun eşit olduğunu anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak kadın erkekten bir adım öndedir. Bunu ben değil sevgili peygamberimiz söylüyor. Peygamber efendimize (s.a.v) “En çok kime iyilik etmeliyiz?” diye soranlara, üç kez üst üste “Annenize” cevabını veriyor. “Dördüncü olarak kime iyilik edelim” sorusuna ise “babanıza” yanıtını veriyor. Kadın, her şeyden önce annemizdir. Anne ise evin direği, huzuru, ışık kaynağıdır. Kadının, bedenen, moral ve bilgi olarak güçlü olması gerekir ki, o yuva ve ülke güçlü olsun” dedi.

BAŞKAN SERTİFİKALARINI VERDİ

Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasından sonra bu yıl Aile Okulu’ndan mezun olan 490 kursiyer için temsili sertifika töreni düzenlendi. Törende diğer arkadaşlarını temsilen 15 KO-MEK kursiyerine sertifikaları Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından verildi.

MEDYA VE AİLE

Öte yandan 9. Dönem Aile Okulu’nun son dersini veren İl Müftü Yardımcısı Ravza Cihan “Medya ve Aile” konulu dersinde sosyal medyanın tehlikelerini İslami değerler çerçevesinde masaya yatırdı. Son derece etkili bir sunum yapan Ravza Cihan, insanı alakadar eden her olayın doğrudan İslamı ilgilendirdiğini söyledi.

TEHLİKELİ ÇÜNKÜ DENETİMSİZ

Sosyal medya ve kitle iletişim araçlarının doğru ve akıl yönünde kullanılmadığı takdirde, özellikle çocuklar için önemli bir tehlike arz ettiğine işaret eden Cihan, “Bunun tek nedeni ise bu mecranın denetimsiz olmasıdır. O nedenledir ki artık ceza kanunumuza bir “Bilişim Suçları” ibaresi girdi. Bankalar eskisi gibi soyulmuyor. Bir tıkla insanlar hesaplara girip hırsızlık yapabiliyor”

SANAL TUZAKLARDAN UZAK DURMALIYIZ

Allah’ın kurallarının ve yasaklarının her an ve durumda geçerli olduğuna dikkat çeken Cihan, “Dolayısıyla Allah sanal âlemin de Rabbidir. Allah bize Keyf suresinde kıyamet sahnesini gösteriyor. Ayetleriyle yapmamamız gerekenleri söylüyor. Bu durumda sanal âlemdeki tuzaklardan uzak durmalıyız” şeklinde konuştu. İl Müftü Yardımcısı Ravza Cihan, sosyal medya kullanırken Allah’ın yasak kıldığı birçok hatayı farkına dahi varmadan yaptığımıza dikkat çekti. Cihan, ayet ve hadisler ışığında yapılan bu hataları kursiyerlerle paylaştı.

EVDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUAYI OKUMALIYIZ

Kursiyerlerin not alarak dinlediği dersin sonunda Revza Cihan önemli bir duayı da gündeme getirdi. Peygamber efendimizin (s.a.v)evden çıkarken okunmasını tavsiye ettiği, “Yarabbi doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya düşmekten, başkalarını da düşürmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hürmetsizlik ve cahillik etmekten yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım” duasını hatırlatan Ravza Cihan, “Bu duayı günümüzde internete girerken, sosyal medya kullanırken de söylemeliyiz. Çünkü artık evden çıkmadan da sosyal medya nedeniyle tehlikeli bir mecraya giriş yapmış oluyoruz” şeklinde konuştu. İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan, “Medya ve Aile” konulu dersinin ikinci seansını aynı gün öğleden sonra Gölcük Kongre Sarayı’nda Gölcüklü kursiyerler için verdi.

9 YILDA 3 BİN 244 KURSİYER EĞİTİM ALDI

KO-MEK, sağlıklı, iyi yetişmiş bilinçli nesillerin yetişmesi için önce aile kavramının güçlendirilmesine büyük önem veriyor. Aile temellerinin güçlü olduğu toplumların daima büyüyüp gelişeceğinden hareket eden Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitim kursları, bu nedenle “KO-MEK Aile Okulu” Projesini geliştirdi. Proje bu yıl 9. Eğitim dönemini gerçekleştirdi. Eğitimden bu yıl 490 kursiyer faydalandı. 9 yıl içinde ise toplam 3 bin 244 kursiyer Aile Okulu kapsamında eğitim aldı.

DÖRT HAFTALIK KAPSAMLI EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim kurslarının hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Aile Okulu, 9. Dönem çalışmalarına 6 Kasım Salı günü başladı. 9. Dönem kapsamında dört hafta boyunca KO-MEK kursiyerlerine aile ve çocuk gelişimine yönelik kapsamlı eğitim verildi. 9. Dönem kapsamında; Sıtkı Aslanhan, “Mutlu Aile Mutlu Toplum”, Hayrettin Karaüzüm, “Çocukta Aile Bilinci”, Mehmet Baki Öztürk, “Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları” ve Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan ise “Medya ve Aile” konularında ders verdi. Dersler, Gölcük Kongre Sarayı ve İzmit Fuar içi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda sabah ve öğlen olmak üzere iki ayrı seansta gerçekleştirildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817