banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: HEPİMİZ KÖKLÜ BİR MEDENİYETİN ÜYESİYİZ
 Kocaeli Kırım Tatarları Derneğinin düzenlediği geleneksel 2. Uluslararası Tepreş Şenliği, yoğun bir katılımla Seka Kampı alanında yapıldı. Dernek Başkanı İbrahim Aracı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından da destek verirken, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’da katıldı. Kırım Tatarlarıyla bir araya gelen ve yoğun ilgi gören Başkan Karaosmanoğlu, aynı sıcaklıkla vatandaşlarla yakından ilgilendi. Dostluğun ve milletimiz arasından oluşan binlerce yıllık kardeşliğin göstergesi olan bu şenliklerin önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İçimize ferahlık veren, bin yıllık bir gelenek olan bu Tepreş gününde, bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seyrine doyum olmayan bu güzel doğanın içinde, birlikteliğin, canlanmanın ve umudun hazzını yaşıyoruz. Büyük bir medeniyet havzasında yer alan aziz milletimiz, Dünyanın sayılı ve köklü medeniyetlerinden birisini kurmuştur. Hepimiz köklü bir medeniyetin üyesiyiz” açıklamasını yaptı.

 

“ŞENLİKLER BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÇİMENTOSUDUR”

Bu büyük milletin bir parçası olmak bizlere haklı gurur verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Şenliklerimiz bayramlarımız birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. Ülke içinde birliğin, beraberliğin önemini vurgulayan ve toplumsal işlev açısından çok önemli yere sahip olan bayramlarımız, şenliklerimiz, kültürümüzün taze tutulması için de çok önemlidir. Kültürel önemi haiz olan bu geleneksel Tepreş gününde, hem doğanın yüreğimize ilham ettiği güzel duyguları; hem de derdi mutluluğu aynı olan bir toplum olmanın, anlamını yaşamakta ve idrak etmekteyiz.  Bildiğiniz gibi millî günler; toplum fertlerinin birbirlerine sevgi ve saygı ile yaklaşması, birbirleriyle yardımlaşması, birbirlerinin gönlünü alması ve mutluluğu, huzuru dolu dolu yaşaması için fırsat günleridir. Doğaya hep beraber temas etmenin mutluluğuyla, bu güzel Tepreş gününde çocuklarımızla,     gençlerimizle ve yetişkinlerimizle bir arada olmanın güzelliğini yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

 

“TEPREŞİNİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Huzurlu bir toplum olmanın zeminini inşa eden böylesi günleri, ziyadesiyle önemsediğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu açıklamasında, “İstiyoruz ki, insanlarımızı bir araya getiren, onları birbirine yakın kılan, onları birbirine tanış kılan böylesi etkinlikler, daha fazla insanı bir araya getirsin. Daha fazla ortak payda oluştursun. Gençlerimizin, evlatlarımızın geleceğe yürüdükleri yolların harcı, bu yolla daha sağlam karılsın. Türk dünyasının önemli bir köşesinden Türkiye’mize, Kocaeli’mize gelmiş bulunan Kırım Tatarları’nın ana vatanlarındaki sorunları giderilsin. Vatan Kırım huzur ve sükûn bulsun. Gaspıralı İsmail Bey’in dediği gibi; Dil’de, fikirde ve İş’te birlik sağlansın. Yılımız, ömrümüz bereketli olsun. Tepreş Şenliğimiz Kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra geleneksel Tatar kuşak güreşinin açık sıklette şampiyon Zafer Boriyev’e hediye edilen koçu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Şampiyon sporcu Boriyev hediye edilen koçu sırtına alarak alanda şampiyonluğunu kutladı. Seka Kampı mesire alanında Ordu-Gölköy Aydoğanlılar Derneğinin piknik şölenini ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, burada Dernek Başkanı İlyas Çiçek tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751