banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: HER YIL BİR MİLYON AĞAÇ DİKİYORUZ
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Ağaç Bayramı kapsamında Kocaeli Şehitleri adına yapılan fidan dikim törenine katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Orman Haftası sadece bir hafta değil her hafta Orman Haftası olacaktır. Ormanları seveceğiz. Mevcut olan ağaçları ve ormanlarımızı gözümüz gibi koruyacağız. Unutmayın ki; ormanlarımızı sevgi büyütür. Her şey insanımız ve çocuklarımız içindir. Büyükşehir Belediyesi olarak Orman İşletmelerimizle beraber her yıl 1 milyon ağaç dikiyoruz. Bir dahaki yıl hedefimiz Beylikdağından buraya tamamıyla ağaçlandırmasını bitirmektir. Burası Gebze’nin ve bölgemizin akciğeri olacak” dedi.

 

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DİKİYORUZ”

Ağaç dikim töreninde konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün toprakla buluşturacağımız ağaçları aziz şehitlerimiz için dikiyoruz. Bu güzel Anadolu topraklarını canları ve kanlarını feda ederek bize emanet ettiler ve etmeye devam ediyorlar. 1071’den bugüne kadar bizlerle birilerinin sıkıntıları bitmemiştir. Güneydoğu’da dış dünyasının süper güçleri ile mücadele ediyoruz. Üç beş eşkıya ile savaşmıyoruz. Bize bu emaneti kıyamete kadar götüreceğiz. Siz yavrularımıza ve gençlerimize güveniyoruz. Vatanımızı, bayrağımızı ve halkımızı seviyoruz. Sizlerin daha iyi imkanlar yaşaması için, daha güzel bir okulda okuması için hep birlikte çalışıyoruz. Bizim sloganımız; Çalışınca Oluyor. Çocuklarımız burada spor yapacak ve zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirecek. Bu bölgede çalışan ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

KATILIM YÜKSEKTİ

Gebze Beylikdağı’nda gerçekleşen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, Atatürk İlkokulu, Sultan Orhan Ortaokulu, Emlakbank Konutları İlkokulu, Hayriye Cemre Altıntop Anaokulu, Beylikbağı Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Gebze Kirazpınar Ortaokulu öğrencisi Asiye Erbay’ın okuduğu  “Orman” adlı şiir ve mehteran bölüğünün gösterisi büyük beğeni topladı. Törende bir konuşma yaparak duygularını ifade eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Vatan savunmasında ve sahip olduğumuz değerlerin korunmasında kahramanca mücadele ederek, Hakk’a yürüyen şehitlerimiz adına tesis ettiğimiz Şehitler Ormanı’na fidan dikim töreninde, ilimizin çok güzel ve özel ilçesi Gebze Beylikdağı’nda, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu toprakları bizlere vatan yapan, hayatlarıyla bizlerin sahip olduğu özgürlükleri, gönderdeki bayrağımızı, semalardaki ezanlarımızı sonsuza kadar yaşatan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diye konuştu.

 

ŞEHİTLERİ ANMAK VE ANLAMAK İÇİN BUGÜNKÜ BULUŞMA ÖNEMLİ

Şehit aileleri ve yakınlarının katılığı törende konuşmasını sürdüren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Hakikaten şehitleri anmak ve anlamak noktasında bugünkü buluşmamız çok anlamlı. Çünkü onların yurt yaptığı bu toprakları, bizlerde aldığımız emanetle bugün fidanları dikerek ve onların anısını yaşatarak daha güzel bir yurt yapacağız. Yaşanabilir, sağlıklı, temiz, güzel bir vatan ve toprak yapacağız. Yeşili sevmek; şüphesiz yaratılanı sevmek demektir. Yeşile sevdalanmak; bu topraklara sevdalanmak, yeşili yaşatmak;  bu ülkeyi geleceği taşımak ve yaşatmak demektir” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLUYORUM

‘’Bugün burada cıvıl cıvıl neşeleriyle ve varlıklarıyla bizlere sevinç ve heyecan katan sevgili çocuklarımızı ve onların değerli öğretmenlerini de kutluyorum’’ diyen Vali Güzeloğlu, “Bugün dikecekleri bir fidanla başlayacak ağaç sevgilerinin bir ömür boyu sürmesini diliyorum. Katkı veren tüm okullarımıza, TEMA temsilciliklerimize, tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Orman Bölge Müdürlüğümüzü çalışmalarından dolayı kutluyorum. Türkiye’nin en çevreci belediyesi olarak Kocaelimizin her bir köşesini yeşille buluşturan Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, yakınlarına sabırlar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Gebze Müftüsü Şaban Apaydın’ın okuduğu duanın ardından şehitlerimiz anısına 1000 adet Himalaya Sedir Çamı toprakla buluşturuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751