KARAOSMANOĞLU: İKİNCİ SEKAPARK GELİYOR
 İzmit sahilinin doğu ucu ve Outlet Center’ın arkasından Naila 1 Kafe bölgesine uzanan sahilde bir dizi inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yılsonuna kadar önemli bir çalışma gerçekleştirerek halkımızın burada güzel bir vakit geçireceği sahil bölgesini şehrimize kazandıracağız. Bu alan ikinci Sekapark gibi olacak ve insanımız huzurlu bir yaşamın tadını bu bölgeden de çıkartacak” dedi.

 

300 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sahil ve yeşil alanlarının çalışmalarına verdiği önemle, bugüne kadar 54 kilometre uzunluğunda sahil düzenlemeleri gerçekleştirildi. Halkın yaşam ve sosyal kalitesine dönük projeleri hayata geçirerek, halkın keyifli zaman geçirmesi hedefleniyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan eşliğinde incelemeler gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz projelerle insanımızı sahille ve denizle buluşturduk. Bu anlayış daha da gelişerek devam edecek ve milletimizin arzu ettiği tüm çalışmaları hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 300 bin metrekare yeşil alan kentimize kazandırılarak, önemli bir sosyal alan halk için dönüşümü sağlanıyor. Üç uçurtma tepesi de yapılacak sahil düzenlemesinde, göçmen kuşların seyredilebileceği seyir kuleleri de yapılacak.

 

SOSYAL DONATILAR YAPILACAK

Çocukların ve gençlerin yaşamlarına dönük sosyal aktivite yapabilecekleri alanların oluşturulacağı sahilde, yürüyüş ve bisiklet yolları hayata geçirilecek. Bu yılsonuna yetiştirilmesi beklenen projede, tüm ihtiyaçlar da düşünülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de daha kaliteli bir yaşam talebi olduğunu biliyoruz. Vatandaşımızın umut ve beklentileri, halkımızdan aldığımız şevk bu çalışmaların önünü açıyor. Zorlu engebeli çamurlu yollardan, girilmeyen kokan sahillerden; düzenli ve tertemiz sahillere kavuştuk” açıklamasını yaptı. Yapımı tamamlandığında Plaj yolu sahiliyle birleşecek 16 Km’lik şeritte, aydınlatma ve piknik alanlarının yanı sıra birçok sosyal donatıda kurulacak.

 

GÖÇMEN KUŞLAR İÇİN BAMBU ORMANI YAPILDI

Özellikle doğal hayatın korunması içinde titiz çalışmaların yapıldığı sahil şeridinde göçmen kuşlar için de bambu ormanları yapıldı. Bu sayede güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri sağlanan göçmen kuşların bu bölgede üremeleri de sağlanacak. Seyir tepelerinden seyredilecek göçmen kuşların doğa fotoğrafçıları içinde önemli bir mekân olması bekleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817