banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Karaosmanoğlu ;“İkna odalarını ve kitapların  Karaborsa da satıldığı günleri unutmadık”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Artvin Livaneliler Dernek Başkanı Murat Soyer ve yönetimiyle bir araya geldi. Sohbet toplantısında yerel hizmetlerden, kültürel çeşitliliğe kadar birçok konuda istişareler gerçekleştirilirken, geçmişle gelecek arasında köprü olmak istediklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Geleneklerimize ve insanımıza değer veriyoruz. Ortaya koyduğumuz her projenin temelinde insan ve kentimizin değerleri var. Millet olarak geçmişimize sahip çıkarken, geleceğin güçlü Türkiye’sini oluşturmak içinde halkımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

 

GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA BİR BAĞ KURABİLMEK

İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm de katılırken, Artvin Livaneliler Dernek Başkanı Murat Soyer, “Amacımız Artvin kültürünü gerçek anlamda yaşatabilmektir. Türkiye genelinde Artvin’in güzelliklerinin anlatılmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de çok önem veriyoruz. Attığımız her adımda gençlerimizi düşünüyoruz. Yerel yönetimler olmak üzere üyelerimizin katkılarıyla yapacağımız organizasyonlar geleceğe atılan imza olacaktır. Tek gayemiz var o da her alanda güçlü Türkiye’dir” şeklinde konuştu. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın kültürel gelişimde toplum nazarında çok daha etkili olmasını isteyen Karaosmanoğlu, “Dernek lokallerinizde gençler büyükleriyle buluşmalı ve geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurabilmelidir. Gençlik projeleri yapın bizler sizlere destek verelim” ifadelerini sarf etti.

 

“DEĞERLERİMİZİ VE KÜLTÜRLERİMİZİ ÖĞRETMEK ZORUNDAYIZ”

Artvin’in geleneksel gücü Kafkösör’ü, Kocaeli’ye getirmek istediklerini de dile getiren Dernek Başkanı Soyer, “Marmara bölgemizde çok büyük bir heyecana imza atacağımızı düşünüyoruz. İnşallah bu hedefimizi gerçekleştirebiliriz” açıklamasını dedi. “Kültürel, sosyal ve neslin ihyası için yapılacak her faydalı projede STK’larımza destek vermeye hazırız” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kültürel zenginliğimizin gençlerimizin arasında kaybolmaması için bizlere görev düşüyor. Çocuklarımıza tüm değerlerimizi ve kültürlerimizi öğretmek zorundayız. Zenginliklerimize STK’larımızla birlikte sahip çıkacağız. Bize ait olan dilimize sahip çıkacağız. Anamızdan babamızdan gelen dili unutmamak için Büyükşehir olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmektedir, bundan sonra da getireceğiz. Bununla birlikte ülkemize, milletimize, bayrağımıza ve sandığımıza sahip çıkacağız. 24 Haziran sonrası ülkemiz daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“KİTAPLAR KARABORSADA SATILIYORDU”

Sağlık giderleri için senet uzatılan dönemlerin geride kaldığını da ifade eden Karaosmanoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada da, “Unutmamız gereken o kadar çok şey var ki. Hastanın doktora yetişemediği, uçaklara sadece zenginlerin bindiği, ikna odalarının kurulduğu günleri, başı kapalı analarının yemin törenine alınmadığı günleri unutmadık. Anadolu’da gidecek hastanelerin olmadığı dönemlerde çok acı tablolarla karşı karşıyaydık. Bitmeyen yolların yolcusuz kaldığı günleri de unutmuyoruz. Artık eski Türkiye yok. İnşallah daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bir de öğrencilerin kitap bulamadığı o kara günler yok muydu? Kitaplar karaborsada satılıyordu. Rabbim ülkemizin IMF’e muhtaç edildiği o kara günleri bir daha bize yaşatmasın” şeklinde konuştu.

 

“DÜNYAYA GEREKEN MESAJI VERİYORUZ”

“Ancak ülkemizin geldiği bu durumu hazmedemeyenlerin attıkları adımların en büyüğü 15 Temmuz FETÖ darbe girişimiydi” hatırlatması da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Milletimizin ve vatansever emniyet güçlerimizin kahramanlıklarıyla o badireyi atlattık. Şimdi geldiğimiz bu süreçte 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri çok önemli milattır. Türkiye yoluna kararlılıkla 25 Haziran sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile devam edecektir. Vatandaşımız bizden hizmet bekliyor. Bu hizmetleri yapabilecek kadrolarda iş başındadır. Bakınız Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kadrolarımızla iş başındayız. Şehircilikte son 14 yılda çok önemli hizmetleri STK’larımızla birlikte hayata geçirdik” dedi. Suriye’nin kuzeyinde yapılan operasyonların ülkenin güvenliğine dönük olduğunu da vurgulayan Karaosmanoğlu, “Terörle mücadelemiz kararlıkla sürmektedir. Emniyet güçlerimize Rabbim güç kuvvet versin. Bakınız askeriyemizin ve polisimizin içindeki FETÖ temizlendikçe daha başarılı sonuçlarla dünyaya gereken mesajı veriyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826